Невреме и у Ивањици: Град десетковао малине, купине и шљиве 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Невреме и у Ивањици: Град десетковао малине, купине и шљиве
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
23.06.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица – Невреме није заобишло ни општину Ивањица. Обилна киша изазвала је потоп на главним градским улицама.

“Према информацијама које сам добио од мештана град величине јајета падао је у селима Дубрава и Церова. Они горе немају домет, јер је вероватно током невремена уништен неки од репетитора”, рекао је Момчило Митровић, заменик председника општине Ивањица.

Крупан град погодио је и села Опаљеник, Сивчина и један део Кушића.

"На засадима малине, купине и на шљивама причињена је велика материјална штета. Питање је да ли ће произвођачи имати шта да оберу кад дође време бербе", каже Митровић и додаје да ће комисије по пријави изаћи на терен.

"Грађани могу пријавити штету у просторијама Општине и учинићемо све што је у нашој моћи да се што пре изађе на терен. Толико пута смо задњих месеци били погођени невременом, да не можемо стићи на све стране, а на територији целе општине и даље је на снази ванредна ситуација", истиче Митровић.

Према задњим информацијама у осталим општинама западне Србије падала је само киша, док града сем у Чачку и Ивањици није било.

Према речима Братислава Зечевића, начелника Штаба за ванредне ситуације у Чачку, комисија ће током сутрашњег дана изаћи на терен и сагледати штету.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nevreme ivanjica kisa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.237.255 посета
Тренутно на сајту: 450 посетилац(a)