Почињу припреме за Гастро фестивал у Љубовији 



 
Почињу припреме за Гастро фестивал у Љубовији
Trenutno na sajtu: 610       |       Podeli:
10.04.2017 | 0 коментар(а)



Љубовија - Туристичка организација општине Љубовија десету годину за редом организује Гастро фестивал 13.маја 2017.године.

Директорка Туристичке организације Љубовија Слађана Грујичић наводи да је сада већ постала традиција да се друге суботе маја у Љубовији окупљају најбољи кулинари из земље и иностранства.

Надмећу се у припреми различитих специјалитета и забављају уз богат културно-забавни програм.

“Туристичка организација Љубовија кренула је са припремом, ове друге по величини манифестације, после Дринске регате, која је највећа манифестација, у нашој општини. Позивамо кулинаре широм наше земље да нам се придруже и да 13. маја буду наши гости и покажу своје кулинарске вештине”, рекла је Грујичић.

Пријавне листове за учешће на Гастро фестивалу могу пронаћи на сајту www.tolj.rs у делу за Гастро фестивал.

Иначе, 2008. године први пут је организован Гастро фестивал и из године у годину манифестација има тенденцију раста, када је број такмичарских екипа и посетилаца у питању, и развоја, када је садржај који прати Гастро фест у питању.

фото: ТО Љубовија

Гастро фестивал обухвата такмичење у следећим кулинарским дисциплинама: припреми рибље чорбе, етно трпезе, модерне кухиње, пекарству, посластичарству, карвингу (резбарење на воћу и поврћу), бира се најбржи кувар Гастро феста-такмичење у брзом сецкању црног лука.

Судије које оцењују такмичаре су професори са Високе хотелијерске школе у Београду Јордан Настановић и Перо Грацун и њихов некадашњи студент, сада млади кулинар и идејни творац Гастро фестивала Милорад Аћимовић. Професори Јордан Настановић и Перо Грацун су чланови Кулинарске асоцијације Србије и Светске кулинарске асоцијације, тако да су освојене награде међународно признате.

Учесници Гастро фестивала су из целе Србије и из земаља у окружењу.

Грујичић додаје да је жеља да се манифестацији види богатство различитих укуса који нуди сваки крај Србије за себе и кулинари из околних земаља.

“Да гости покажу своје кулинарске вештине и представе јела која су специфичност њиховог краја, а ми покажемо азбуковачка јела и оно што туристи могу конзумирати када дођу код нас у госте”, рекла је директорка ТО Љубовија.

Припрема рибље чорбе се одвија у главној улици, где влада весела атмосфера, права фестивалска уз звуке трубе крчка се чорба. Остале дисциплине су у холу у који се улази из главне улице, који је прикладан излагачки простор тако да су екипе у непосредној близини.

“Такмичари долазе код нас као гости, а одлазе као пријатељи. Имамо мноштво екипа које имају десетогодишњи стаж када је учешће у питању, преносе своје позитивне утиске пријатељима, па доводе и њих. Циљ нам је да Љубовију представимо као место где живе људи високе еколошке свести, где се може конзумирати здрава, органска храна, пуна укуса и место добре забаве и провода”, закључује Грујичић.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.154.396 посета
Тренутно на сајту: 611 посетилац(a)