Дечја недеља у Библиотеци 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Дечја недеља у Библиотеци
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
09.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Током Дечје недеље, која се по традицији обележава сваке прве седмице у октобру, и ове године

у сарадњи са предшколским и школским установама уприличене су колективне посете Библиотеци. У периоду од 2. до 6. октобра 2017. Градску библиотеку „Владислав Петковић Дис“ посетило је преко 550 малишана, 184 предшколаца и 366 ученика основних школа.

Библиотекари су дочекивали групе пригодном и информативном причом о Библиотеци, њеним одељењима, како се постаје члан библиотеке и шта су његова права и обавезе итд. Најмлађи су прелиставали најинтересантније сликовнице, одговарали на квиз питања и гледали луткарску представу „ Бакин рођендан“.

Основци су осим Дечјег одељења посетили и Позајмно одељење за одрасле у коме су погледали изложбу маргиналија легатора Миливоја Филиповића под називом „Одјек прошлости“ аутора Маријане Матовић и Мирка Дрманца, затим Завичајно одељење у коме су сазнали нешто о појму завичајности и шта све Библиотека брижљиво чува у својим фондовима, као и Центар за дигитализацију у коме су од колега сазнали шта је то Дигитална библиотека, како се појмови могу претраживати итд.

Библиотека је старијим основцима представила и своје иновативне сервисе за младе, попут услуге којом се на нов начин препоручују књиге, а за које су урађени трејлери у оквиру пројекта „Књижне инсталације за е-генерације“.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.272.927 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)