У Чачку додељен стан ратном војном инвалиду 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Чачку додељен стан ратном војном инвалиду
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
10.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Милена и Никола Маљковић у вихору грађанског рата деведесетих, избегли су из Госпића у Чачак. Са четверо деце и без крова над главом,

њихов животни пут био је тежак, али пензинерске дане, како истиче Никола, коначно ће моћи провести у заслуженом миру, јер су од Градске стамбене агенције добили стан на коришћење.

“Кад смо дошли у Чачак, дуго смо живели у селу, у кућици од 20 квадрата, нас шесторо, али сналазили смо се како смо морали. Овај стан који смо добили, нам представља велико олакшање и надамо се да се нећемо више селити”, истиче Маљковић.

Маљковићи су доста дуго чекали стан у Кошутњаку, међутим након што је ратни војни инвалид Дејан Станковић, уступио стан који је добио, Никола и Милена са кћерком, уселиће се у стан од 48 квадрата, на Љубић кеју. Месечна накнада за њега је 7.000 динара, али по Маљковићевим речима, то ће, по обичају уредно исплаћивати.

“Увек се трудим да прво исплатим све оно што морам држави, а мени шта остане. Тако ће бити и сад и мислим да је то један од разлога што сам управо ја добио овај стан на коришћење од Градске стамбене агенције”, наводи Маљковић.

Стан који је додељен породици Маљковић, три године је био без власника, јер његова расподела није улазила у дневни ред Скупштине града, међутим, како наводи Милан Драшкић, директор Градске стамбене агенције, захваљујући градоначелнику, тај процес је убрзан.



“Дуго смо чекали да овај стан уђе у скупштинску процедуру. Градоначелник је имао слуха и разумевања за ову проблематику и омугућио Градској стамбеној агенцији, као предлагачу, да се такав документ усвоји. Као плод тога имамо изабраног корисника, који је усељен у ову стамбену јединицу”, изјавио је Драшкић.

Поред овог, постоји још један слободан стан на Кошутњаку који би у наредном периоду требало да буде распоређен неком од ратних војних инвалида који до сада нису решили своје стамбено питање.

Градска стамбена агенција планира изградњу нове стамбене јединице од 23 стана, који ће бити намењени угроженим припадницима ромске популације.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.193.214 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)