Пројекти 59 локалних самоуправа подржани са 320 милиона динара 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Пројекти 59 локалних самоуправа подржани са 320 милиона динара
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
14.04.2018 | 0 коментар(а)



Министарство државне управе и локалне самоуправе одлучило је да додели 320 милиона динара за 59 градова и општина у Србији.

Реч је о расподели средстава Фонда за програме локалних самоуправа, а на основу раније спроведеног конкурса за доделу средстава за инфраструктурне пројекте, културне и спортске манифестације.

"Ове године смо Фонд за локалне самоуправе увећали 32 пута, тако да је 320 милиона динара значајна подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и боље пружање услуга грађанима, али и за организацију културних спортских, туристичких и других манифестација", изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Министар каже да је циљ овог програма да се помогне локалним самоуправама у пословима који су њихова изворна надлежност, а да им је подршка потребна, сматра, говори и чињеница да је 120 локалних самоуправа пријавило 171 пројекат.

Из Фонда за локалне самоуправе биће финансирана реализација три врсте пројеката, па ће 33 локалне самоуправе добити, истиче Ружић, више од 262 милиона динара за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, као и за радове на комуналној инфраструктури у јавним парковима.

Такође, каже, 18 општина и градова добиће више од 48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди, док ће са више од 10 милиона динара бити подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.821.774 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)