Малињак као фабрика - два хектара, 20 радника 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Малињак као фабрика - два хектара, 20 радника
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
06.05.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - У Ариљу постоје малинари који под засадима овог воћа имају велике површине од једног или два хектара. Један од њих је Љубиша Милошевић из села Ступчевићи које се налази

у најплоднијем делу "светске престонице малине" уз реку Моравицу.

Како смо се уверили, малине овог воћара су међу најбољим које смо видели у Ариљу и тренутно се налазе у фази заметања цветова.

"Погледајте ову земљу, дубока је и плодна, дуго држи влагу. Мој отац је ту имао рекордне приносе кукуруза, ја данас гајим малине. Али, осим добре земље потребан је напоран и вишегодишњи рад. Ове године ће због мраза бити умањен род за око 40 процената. Сада сам забринут због могућег града, јер воћњак нисам осигурао. Нама малинарима припада само оно што спустимо у гајбу током бербе", рекао је Милошевић.

Овај домаћин каже да током бербе има 20 радника и сматра да се поштен рад увек исплати упркос свим тешкоћама.

"Увели смо и наводњавање по систему кап по кап тако да се суше не плашимо. Та инвестиција је коштала 500 евра за 50 ари површине под малином", објашњава Милошевић. Он је додао да просечни принос који постиже износи 170 килограма малина по ару.
                                                                                              
ГЗС/Дејан Веселиновић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.109 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)