Математика из другог пута, осмаци данас полажу последњи од три теста 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Математика из другог пута, осмаци данас полажу последњи од три теста
Trenutno na sajtu: 582       |       Podeli:
20.06.2019 | 0 коментар(а)



Полагање теста из математике, покушај други, заказано је за данас од 9 до 11 сати. Ово је трећи и последњи тест који осмаци полажу

у оквиру мале матуре, и који је требало да буде одржан у уторак, али су вече пред полагање "процурели" испитни задаци.

Подсетимо, осмаци су у понедељак полагали завршни тест из српског односно матерњег језика, и све је прошло без икаквих проблема, да би се истог дана, а вече пред полагање теста из математике, у јавности појавили руком писани задаци, за које су поједини медији тврдили да су решења теста из математике и да круже друштвеним мрежама.

Како је "Блиц" незванично сазнао, управо те задатке осмаци би имали на тесту који је планиран у уторак.

Због тога је Министарство просвете одложило тест из математике за четвртак, односно данас, када ће деца полагати резервни тест.

Резервни задаци нашли су се пред ђацима и јуче, на комбинованом испиту, што је учињено из предострожности.
Тако је прекјуче свим школама у Србији из Министарства просвете послат допис да су у обавези да врате пакете и кесе са тестовима из математике, али и са задацима из комбинованог теста, тамо где су их већ преузели.

Даље је наведено да „сви просветни саветници треба да буду у пуној приправности у пунктовима и да контролишу пакете и кесе које се враћају из школа".

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.177.348 посета
Тренутно на сајту: 583 посетилац(a)