Презентација идејних решења 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Презентација идејних решења
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
02.06.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Идејно решење пројекта “Стара Топола – нови центар“ презентовали су у Тополи студенти четврте године Архитектонског факултета

из Београда, објављено је на сајту општине Топола.

Том приликом, у сали Визиторског центра где је састанак и одржан, председник општине Драган Живановић и декан факултета проф. др Владан Ђокић потписали су пословно-технички уговор о сарадњи општине Топола и Архитектонског факултета. На састанку је договорено и штампање публикације као и изложба архитектонско-урбанистичких решења, 21. септембра, на дан славе општине Топола.

Пројекат је трајао читав семестар. Дошло се до 17 конкретних решења која се приводе крају. На један савремен начин студенти су дали одговор како тај простор данас може бити у функцији и новог центра и обележја трајања овог места. Студенти су и овога пута искористили прилику да обиласком терена прикупе још информација за коначну израду пројектног задатка и провере програмско-просторне могућности уређења новог центра.

Подсетимо да су студенти архитектуре, смера Урбанистички студио са својом професорком доц. Милицом Милојевић која је и овог пута била са њима и деканом Ђокићем, Тополу посетили крајем марта ове године. Тада је и утврђен семестарски – пројектни задатак чији је циљ да се идејно осмисли блок – простор “испод” Карађорђевог града. Намера је да се блок испод Карађорђевог града ка Визиторском центру и Карађорђевој чесми идејно разради и осмисли како би се учинио привлачним за туристе и саме грађане општине. Такође, план уређења овог простора поклапа се са Планом детаљне регулације “Старо језгро Тополе”.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.727 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)