Јоловић: Милион динара за шампиона Гуче 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Јоловић: Милион динара за шампиона Гуче
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
09.08.2016 | 0 коментар(а)



Гуча - Председник Саборског одбора Слободан Јоловић изјавио је да се ове године очекује преко 600.000 домаћих и страних гостију у Гучи,

као и да су организатори учинили све да да предстојећи 56. Драгачевски сабор трубача буде организован на најбољи начин.

Он је у изјави за Тањуг истакао и да ће у петак први пут бити организовано надметање мајстора трубе.

„У петак по први пут, што ће убудуће бити репрезентативно такмичење, одржаће се надметање мајстора трубе. За то такмичење пријавило се 11 оркестара који ће се борити за титулу Шампиона Гуче, новчану награду од милион динара и статуу Десимира Перишића", истиче Јоловић.

Победник овог такмичења ће представљати Гучу у наредних годину дана у свету и код нас.

У суботу у 21 сат почиње финално такмичење, односно надметање свих оних оркестара који су се изборили да дођу у Гучу на предтакмичењима у Бољевцу, Ковачици, Сурдулици, Котражи и на Златибору. После тога биће одржан концерт победника овогодишњег 56. Сабора.

„У протеклих неколико месеци учинили смо све да спремно дочекамо више од пола милиона страних и домаћих гостију", рекао је Јоловић.

Он је истакао да је у петодневним програмским садржајима који почињу сутра концертом Цеце Ражнатовић и Рибље чорбе а завршавају се у недељу концертима Северине и Мирослава Илића, планирано да на Главној позорници буду уврштени и нови садржаји када је у питању такмичење трубача.

„Сам Сабор трубача трајаће практично три дана, почеће у четвртак у 11 сати отварањем и подизањем саборске заставе уз химну Са Овчара и Каблара и прангије. Председник Републике Српске Милорад Додик ће као домаћин отворити 56. Сабор", рекао је Јоловић.

Саборски дани наставиће се у четвртак у 21 сат када ће бити одржан концерт победника прошлогодишњег Сабора, а у 23 сата Поноћни концерт на којем учествује свих 18 финалиста овогодишњег сабора.

"У Гучу су већ пристигли многи гости из иностранства, најпре су нам се вратили Французи, много има Пољака велико је интересовање и резервације гостију из читаве Европе посебно из суседних република и држава", рекао је Јоловић новинарима.

Он је подсетио да је Гучу у претходном периоду посетило седам председника влада и држава, многи амбасадори, познате личности из света политике, музике као и наши најпознатији спортисти.

 „Гуча је отворена за све, желимо да овај Сабор посветимо нашим суграђанима из Драгачева, из читавог Моравичког, Златиборског, Рашког округа", нагласио је Јоловић.

Он позвао све Чачане, Краљевчане, Ужичане, Ивањичане, Ариљце, Пожежанине да ове године дођу у Гучу и одвоје један или неколико дана за себе и своју породицу да се опусте и провеселе.

У протеклих више од пола века Гучу је посетило око 20 милиона домаћих и страних гостију. Практично у Гучи су били гости из 80 земаља са свих пет континената света. Такмичило се преко 10.000 трубача, преко хиљаду трубачких оркестара и то је оно што Гучу чини посебном свих ових година.

Јоловић је истакао да ће и овај 56. Драгачевски сабор бити добро посећен као и добро организован.

„Очекујемо преко 600.000 домаћих и страних гостију ове године и заједно са нашим угоститељима и суграђанима смо спремни да их дочекамо", рекао је он.

Јоловић је истакао да на Сабор позвани као и раније државни званичници, чланови дипломатског кора као и други гости.

Председник Републике Српке Милорад Додик позван је да буде домаћин Сабора, јер је, како је рекао Јоловић, и раније био гост у Гучи, воли Гучу, а један од разлога је и тај што из РС долази велики број гостију, преко 50.000, које очекују и ове године.

Јоловић је рекао да би организатори желели да идуће године домаћин буде Новак Ђоковић, најављујући и да ће премијера Александра Вучића позвати да отвори следећи, 57. Сабор.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.120.780 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)