„Српски сан“ на аеродрому Поникве 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
„Српски сан“ на аеродрому Поникве
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
11.06.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - На аеродрому Поникве у Ужицу недавно су снимани кадрови за студентски

краткометражни филм „Dreams“ у режији Анђеле Андрић, а у продукцији Факултета за медије и комуникације. Ова студентска комедија прати таксисту који је живео југословенски и амерички сан, а који сада таксира родном земљом у Yеllоw Cаb трактору користећи долазак америчке делегације да оствари српски сан, саопштено је на сајту града.


Драган Јовановић у филму „Dreams“, фото: Сајт Града Ужица

„Разлог због кога сам желела да режирам филм за који сам писала сценарио, јесте велика жеља да се на сатиричан, ироничан, а тиме и комичан начин, поиграм са самом идејом и идеологијом сна, било да је у питању југословенски, амерички, српски или било који други прототип „идеалног“ сна. Чини се да је тај, недосањани сан, увек негде преко, код оних Других, и да нама, Србима, који смо изван те „зоне комфора“, некако увек измиче, али и да не престајемо да га јуримо – што представља идеологију коју протагониста филма и пропагира током надреалистичних путовања“, рекла је редитељка филма Анђела Андрић и додала да је на филмско платно желела да пренесе надреалну слику са веродостојном и релевантном подлогом, тј. бизарним политичким и социјалним догађајима чији смо свакодневни сведоци желели то или не.

Анђела Андрић редитељка филма „Dreams“, фото: Сајт Града Ужица

„Нарацију филма приповедала сам кроз аутостереотипе, хетеростереотипе, предрасуде о српском менталитету и концепт другости који су, по мом мишљењу, дубоко укорењени у свест „просечног Србина – патриоте“, рекла је Андрићева.

Она сматра да је тема филма самим тим веома интересантна и актуелна, уз чињеницу да је и освежавајућа за овај регион.

Посебан акценат у филму је стављен управо на „Српски сан“ који у филму подразумева боемски и весели живот, слободу, ракију, лепе жене и оно никад досањано – слатку освету Американцима.


Сцена са снимања краткометражног филма „Dreams“ на Пониквама, фото: Сајт Града Ужица

„Чини ми се да управо таквих сатиричних критика система у коме живимо не мањка у српском аналитичком новинарству, али и да су исте знатно мање заступљене на домаћем филмском платну, због чега је моја жеља да поменуту поруку изразим кроз покретне слике била још већа“, истакла је Андрићева.

Сцена са снимања краткометражног филма „Dreams“ на Пониквама, фото: Сајт Града Ужица

Глумачка екипа филма: протагониста – Драган Јовановић у улози Таксисте, Марко Гверо у улози Полицајца, Момчило Мурић у улози Кума, Ана Ђорђевић у улози Стоперке, Вахидин Прелић у улози Политичара, Александар Кецман у улози Помоћника политичара, Дивна Марић у улози Конобарице, Дејан Максимовић у улози Љубавника, Емилија Несторовић у улози Љубавнице и најмлађи чланови глумачке екипе Андреј Јовашевић и Давид Јовашевић у улози Дечака. Атмосфери филма додатно је допринео и трубачки оркестар Мирољуба Мира Кремића.

Очекује се да филм доживи своју премијеру у септембру 2018. године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.511 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)