Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру на градском и сеоском подручју 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру на градском и сеоском подручју
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
19.04.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру

на градском и сеоском подручју. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је протеклог викенда радове на асфалтирању деонице локалног пута у Месној заједници Варнице.

Рехабилитација локалног пута Варнице - Катранџићи - Трудељ врши се на деоници дужине 300 метара, са ширином асфалта од 2,5 метра. Уговорена вредност радова је 1 807 912,80 динара, а извођач је АР „Градња” из Београда. Надзорни орган над извођењем посла је „Урбанпројект” из Чачка. Ковачевић је  истакао важност реконструкције овог пута који повезује два села са Рудником и обезбеђује мештанима лакши долазак до града.

„Поред приступне саобраћајнице која нам је најзначајнија, не желимо да запоставимо ни сеоско подручје. Укупно имамо девет локалних праваца које радимо по селима и 11 некатегорисаних путева, па смо за ту намену издвојили преко 60 милиона динара, а уколико буде могућности у другом делу године ћемо обезбедити додатна средства ребалансом буџета. Ова година ће бити обележена великим инфраструктурним радовима и верујем да ће бити рекордна у изградњи путева. Општина Горњи Милановац има преко 2000 километара путне мреже на својој територији и тудимо се да равномерно развијамо градско и сеоско подручје”, рекао је Ковачевић.

Упоредо се изводе и радови на локалном путу у Месној заједници Гојна Гора где се врши санација деонице дужине 1000 метара, са ширином асфалта од три метра. Вредност ове инвестиције је 6 704 148 динара, а извођач је предузеће „Свин” из Горњег Милановца. Предвиђени рок за завршетак радова је 20 календарских дана.

Локална самоуправа као наручилац радова на рехабилитацији улице Кнеза Лазара склопила је Уговор са извођачем „Свин” доо из Горњег Милановца, а надзорни орган над извођењем радова је Г.П. „Трем градња” из Ваљева. Вредност изведених радова је 2.976.576,00 динара са ПДВ-ом, а обухваћена је рехабилитација улице у дужини од 190 метра са ширином асфалта од 4,20 метара до 5,50 метара. На поменутој траси улице предвиђен је асфалт БНХС 16 у дебљини од шест центиметара.

Исто предузеће ангажовано је за извођење радова на рехабилитацији локалног пута у МЗ Горњи Бањани, а надзорни орган је Урбанпројект из Чачка. Уговорени износ радова је 1.465.374,00 динара са ПДВ-ом, а предвиђена је рехабилитација пута у дужини од 230 метра са ширином асфалта од 2,50 метара и са обостраним банкинама од по 0,25 метара.


На поменутој траси улице предвиђен је асфалт БНХС 16 у дебљини од пет центиметара, испод тога је насут горњи носећи слој тампона од 0-31,5 милиметара у дебљини од 10 центиметара. Рок за извођење радова је 20 календарских дана.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac asfaltiranje selo grad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.144.007 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)