Ђукић Дејановић: Аларм је зазвонио, морамо да побољшамо демографску слику 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Ђукић Дејановић: Аларм је зазвонио, морамо да побољшамо демографску слику
Trenutno na sajtu: 612       |       Podeli:
21.10.2017 | 0 коментар(а)



Прошла година је по демографским параметрима најлошија у последњих 112 година, а подаци показују да је више од 100.000 људи умрло,

док је рођено мање од 65.000, изјавила је министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

Према њеним речима, у појединим срединама, где је увек био добар природни приштај, као што је Нови Пазар, по први пут је прошле године забележен пад прираштаја.

"То је реалност, да је 2016. го по свим параметрима била јако лоша", истакла је Дејановић и додала да је све то био аларм за увођење ресора на чијем је челу, који се бави поправљањем демографске будућности Србије.

Истовремено, истакла је да се на југоистоку Србије на 1.000 становника роди девет беба, док у просеку умре 14 људи, а подаци показују да се у појединим општинама роди само четири до пет беба, а умре 20 становника.

Она је навела да има општина у којима се у једном периоду од годину дана није родила ниједна беба, што је био случај са Црном Травом 2013. година.

"Забрињавајуће је да нас је сваке године за један град мање", изјавила је Ђукић Дејановић.

"Аларм је одавно звонио, стручњаци су указивали да ћемо доћи до деморгафске катастрофе, али у овој влади се заиста нашло разумевање за примену пронаталитетних мера", закључила је Ђукић Дејановић.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.849.458 посета
Тренутно на сајту: 613 посетилац(a)