Велика улагања у мале аеродроме: Требиње добија ваздушну луку, у Нишу и Краљеву граде се нове писте 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Велика улагања у мале аеродроме: Требиње добија ваздушну луку, у Нишу и Краљеву граде се нове писте
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
03.09.2020 | 0 коментар(а)



Од 2014. године држава Србија стратешки се определила за развој ваздушног саобраћаја,
Фото: РИНА

са идејом да се оснивањем предузећа “Аеродроми Србије” помогне развој малих аеродрома, због повезивања народа и бржег развоја привреде и туризма.

 

 

„Тада смо добили критике да је то немогуће, а 2019. годину завршили смо са “Николом Теслом” као најуспешнијим аеродромом у региону, нишким аеродромом са 440.000 путника и краљевачким аеродромом као цивилно-војним, који ћемо даље да развијамо да буде најбољи карго аеродром у овом делу Европе”, рекла је министарка Зорана Михајловић.

 

Гради се аеродром на Галовића пољу у Прањанима, Фото:РИНА

Она је подсетила да ће се наставити улагања и у нишки и у краљевачки аеродром, да се завршава аеродром у Прањанима и да ће до краја следеће године бити завршен и аеродром у Требињу.

 

„Градимо нови торањ и писту у Нишу, као и нову писту на краљевачком аеродрому. Очекујем да 19. септембра сви заједно у Прањанима обележимо важан дан за српски и амерички народ, јер наши односи треба да буду све бољи. На основу договора председника Вучића и Додика градимо и аеродром у Требињу и у децембру следеће године до овог града у Херцеговини стизаћемо за 40 минута”, рекла је она.

РИНА/ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Grade s e aerodromi u Prananima Galo0vica pole Trebine dobija pistu

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.247.355 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)