Риба у Дичини и Деспотовици угинула због суше 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Риба у Дичини и Деспотовици угинула због суше
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
08.08.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Због чињенице да је дошло до угинућа рибе у рекама Дичина и Деспотовица,

начелник Општинске управе општине Горњи Милановац Александар Јевтовић огласио се саопштењем за јавност у коме тврди да је риба уу овим рекама угинула због суше, као и да су надлежне инспекције изашле на терен.

„Приватна фирма Балкан Еко Тим из Пријепоља, којој је Република поверила управљање водама у овом делу Србије, извршила је узорковање воде и рибе из Деспотовице. Узорци воде упућени су Заводу за јавно здравље у Чачку, а узорци рибе Ветеринарском специјалистичком институту у Краљеву. Још чекамо резултате тих анализа”, наводи се у саопштењу начелника ОУ .

Он је истакао да је данас на лице места излазила и општинска инспекција за заштиту животне средине и комунална инспекција и они су у сталном контакту са републичким водним инспектором који је надлежан за контролу водотокова.

“Наша инспекција није надлежна, али је због притужби грађана због угинућа рибе изашла на терен да утврди стање. Након консултација са републичким инспектором утврђено је да није алармантна ситуација и да је нормално да у овом периоду године, када је изразито велика суша, долази до угинућа рибе.”

Јевтовић је нагласио да није утврђено да је дошло до изливања неких опасних материја у Деспотовицу, али да ће сачекати резултате званичних испитивања, да би били сигурни.

“Дичину су обишли од потеза моста у Брђанима па до „Саставака“, а Деспотовицу узводно све до потеза код Норвешке куће. Што се тиче горњег тока реке Дичине, разговарали су са председником Савета Месне заједнице Лозањ и он је пружио информацију да је дошло до знатног опадања нивоа реке Дичине, на неким местима је и пресушила и ту је риба и угинула“, рекао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.456 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)