Шта не смете заборавити када идете на „златну планину” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Шта не смете заборавити када идете на „златну планину”
Trenutno na sajtu: 1587       |       Podeli:
19.05.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Променљиво пролећно време често уме да завара, нарочито на планини. Било

да кроз прозор гледамо предивно сунце, летње кише или облаке, ипак можемо погрешити при избору гардеробе. На Златибору посебно, јер се ради о планини са специфичном климом и надморском висином, где су честе осцилације температуре у односу на градове. Како се онда припремити за пут у ово доба године? Издвајамо за вас шта је то што не смете заборавити уколико посећујете Златибор у наредном периоду.

Што више слојева - то боље

Рецепт наших старих увек је био „слојевито“ облачење, а и даље је врло присутан на планинама. Како дању температуре могу бити и веће од 20 степени, а увече и по 10 до чак 15 степени ниже, погодно је да на Златибор дођете опремљени и са гардеробом која одговара температури. Планинска клима и ваздух ће вас окрепити, али морате бити спремни на много свежије вечери, због којих се тако лепо спава, али обавезно
понесите дуксеве, јакне, капе а и шал неће бити на одмет,како бисте на прави начин уживали у најлепшим планинским ноћима које можете провести у предивним шетњама или на камповању али, Бога ми, и у познатим кафанама уз домаћу кухињу и добру музику. Због тога је важно да будете добро опремљени.

Лето на помолу

Ближи нам се лето, које је по мишљењу многих, најлепше на златиборским
пољима и у боровој шуми. Пријатна клима одликује те пределе, али то не значи да ће лети високе температуре изостати. Из тог разлога, препорука је да вас сунчани дани не изненаде и да уз себе увек имате комаде летње гардеробе. Шорцеви, сукње и хаљине ће свакако послужити у данима када су температуре праве летње. А и имајте на уму да ће та гардероба додати чар вашим шумским сликама, те будите сигурни да се
омиљени одевни предмети нађу у коферу, али не заборавите ни ствари за плажу као и креме за сунчање. Наиме, на Златибору има неколико отворених базена, али и језера и врела на којима се можете освежити у данима тропских температура и провести идеалан дан на плажи, уз роштиљ или пиво.

Неопходни аксесоари или ситнице које живот значе

Иако су омиљени због тога што дају чар нашим одевним комбинацијама и наглашавају креативност, тек када се нађете на планинском ваздуху схватите зашто су многи модни додаци незаобилазни део ваше путне торбе.

Како је због надморске висине Сунце доста јако, сунчане наочаре биће ваш најбољи пријатељ, али и шешири или качкети који ће одбијати нежељене зраке или ударе ветра. Такође, како бисте могли да уживате у шетњама, било би добро да увек са собом носите комотну торбу или руксак у коју може да стане све што ће вам бити потребно тог дана. На крају, не заборавите ни флашицу воде али и телефон, како бисте забележили све лепе успомене тог дана којих ће сигурно бити.

Без обзира да ли долазите да уживате у активном одмору или само да на неколико дана побегнете од градске вреве, паковање је битна ствар. Зато не препустите ствари случају, проверите све, ако треба направите списак ствари и ситница и будите сигурни да имате све што вам је потребно за идеалан одмор. А све остале информације о активностима и смештају на Златибору можете пронаћи на сајту Туристичке организације Златибор.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor vreme

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.984.086 посета
Тренутно на сајту: 1588 посетилац(a)