Путари у западној Србији 24 сата на терену, до краја дана сви путни правци проходни 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Путари у западној Србији 24 сата на терену, до краја дана сви путни правци проходни
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
08.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак, Нова Варош, Ужице, Горњи Милановац - Снег који већ неколико дана пада и велики минус није омео путаре у Чачку да све путне правце очисте.
Јељен, фото: РИНА

Директор ЈП „Градац” Чачак Драган Вукајловић рекао је за агенцију РИНА да ће у поподневним часовима поново интервенисати превентивно, да су све екипе мобилне и да је стање редовно.

Локални путеви и у општини Нова Варош до краја дана биће проходни. Према речима руководиоца општинског одељења задуженог за путеве Дејана Грбића највише проблема су имали са делом МЗ Негбине тачније са селом Бурађом.

„Морали смо да ангажујемо тешку механизацију и због дела МЗ Божетићи односно Тисовице и Трудова где смо користили и тракторе како би се путеви очистили. Имамо довољну количину ризле и соли која је потреба за град, приградска насеља, путеве првог приоритета који воде до Штиткова, Акмачиће и центра”, рекао је Грбић за агенцију РИНА додајући да за сада нису имали прекиде у снабдевању електричном енергијом.

Негбине, фото: РИНА

И у Златиборском округу сви путеви су очишћени и проходни.
„Добро смо се изборили поготову на великим превојима, као што је Дебело брдо, где је било великог снега, ветра и сметова. Моралио смо да укључимо сву механизацију, поред редовне и додатну како би прочистили. Кадињача и Борова глава су очишћене. Били смо врло експедитивни и у нашем крају није било ни једног застоја. Со не реагује на овој температури, међутим ми смо је раније бацали и скинули снег. Тренутно коловоз је клизав али нема леда”, рекао је директор „Путева Ужице” Леко Корићанац за агеницју РИНА додајући да ипак треба бити опрезан у вожњи.
Он је додао да Путеви Ужице одржавају 730 км путева. Главни приоритети су магистрални пут од Ужица до Црне Горе, Сушица - Котроман, а затим и Пријепоље - Јабука, Јелова Гора, Кремна, Мокра Гора, Митровац, Кадињача.

„У горњомилановачкој општини сви локални путеви и улице у граду су проходни”, рекао је за агенцију РИНА директор ЈП за изградњу Божидар Вучетић.

Према његови речима имају мало проблема на сеоском подручју, међутим све екипе су на терену и сви путеви ће бити очишћени у току дана.

,,Комплетна механизација је на терену. Екипе су данас на сеоском подручју тачније у Рудничком крају у засеоцима Градови и Брезовица. Поред Рудника чистимо Прањански и Гружански крај. Што се тиче Љутовнице која је била спорна јуче, очишћена је и за сада све је под контролом”, изјавио је Вучетић.

ГЗС/Регионална информативно новинска агенција РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


putevi sneg minus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.212 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)