Успешна сезона за АК „ЧААК” 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Успешна сезона за АК „ЧААК”
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
23.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У суботу 21. децембра победом и добрим резултатом у трци на 60 метара, на „ИВ Меморијалном атлетском митингу Михаило Мика Шврака”,

који се традиционално одржава у Атлетској дворани у Београду у организацији Атлетског клуба „Топ јумп” Ивана Илић је потврдила да ће и у идућој години наставити са добрим резултатима иако прелази у старије јуниорке.

Креатор ове лепе атлетске манифестацијуе је српски сениорски и јуниорски светски рекордер у скоку у вис Драгутин Топић чији је тренер био Михаило Шврака.

"Овом трком Ивана Илић је ставила тачку на овогодишњу сјајну сезону Атлетског клуба "ЧААК". Поред рекорда Србије на 200. метара (24,58) Ивана Илић је 100. метара истрчала за 11,99 али је ветар био нешто јачи па је остао стари рекорд (12,00) чији је такође она власник. Наши атлетичари су ове године освојили 23. медаље на државним првенствима, имали смо 11. пласмана међу три првопласирана на купу Србије у разним старосним категоријама, 3. медаље на Првенству Балкана за млађе јуниоре, сјајно 6. место на ЕYОФ - у, 3. медаље на школском првенству Србије, екипа пионира је била 3. на Првенству Србије у кросу... Тренер Драган Дуканац је од стране Атлетског савеза Србије проглашен за најбољег атлетског тренера у Србији за категорију млађих јуниорки.

АК "ЧААК" је годину завршио на 17. месту листе успешности клубова што је огроман успех, јер се ту бодују сви резултати у организацији АСС, наступи за репрезентацију, међународни пласмани као и државни рекорди. Уз помоћ заљубљеника у атлетику, града Чачка и Удружења Чачана у Чачку клуб организовао 3. велика атлетска догађаја, која су Чачак уписала у атлетски календар Европе.

Успеси нису прошли не запажено од стране спортских новинара, ЧСС као и свих који прате спортска дешавања у граду.На проглашењу најуспешнијих спортиста града Чачка у организацији ЧСС клубу је припало чак четири признања. Тренер клуба Професор Срђан Јовић је проглашен за најуспешнијег професора, Ивана Илић за најуспешнију спортисткињу, Сања Ђоковић за најуспешнију кадеткињу, а Огњен Николић за најуспешнијег јуниора. Оно што нас посебно радује је то да су и спортски новинари имали сличан став када је у питању наш клуб.

Успеси Иване Илић, Сање Ђоковић, Огњена Николића, Николе Васића, Николе Вукићевића, Иве Зеленовић... су били прави магнет за многе младе који у њима виде спортске идоле. Добар и квалитетан рад као и добри резултати утицали су да се клуб ових дана појача са три такмичара који су одлучили да атлетску каријеру после Београда наставе у Чачку. Поред њих приступницу за чланство у клубу предало је нових 30. такмичара, па сада клуб има више од 50. регистрованих активних чланова. Завршетак радова на атлетској стази сигурно ће привући још већи број деце. Планови су да се клуб појача са тренерским кадром, јер се тренинзи одржавају у преподневним и поподневним терминима на атлетској стази и у вечерњим терминима у сали ОШ. "Филип Филиповић".

Све ово нас мотивише, али и обавезује, па полако стварамо тим који ће имати задатак да изгради још повољније услове за развој резултата. Желимо да почетак рада атлетске стазе дочекамо спремно резултатски и организационо.

Обзиром да смо имали преко 40. такмичења у овој години средства која смо добили од града нису била довољна. Помоћ коју смо добили од неколико чачанских привредника нас је "одржала у животу", "Кинетиц студио" и "Спотр Агора" су увек присутни у правом тренутку... Наравно треба напоменути да дугујемо велику захвалност родитељима за добру сарадњу”, подсетио је на успехе и планове председник клуба професор Светислав Љ. Марковић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.554 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)