Хапшење у Новој Вароши: Због малверзација са полагањем испита ухапшено 11 лица 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Хапшење у Новој Вароши: Због малверзација са полагањем испита ухапшено 11 лица
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
27.05.2022 | 0 коментар(а)



Београд/Нова Варош – Припадници Министарства унутрашњих послова, Оделјења за борбу

против корупције УКП, у сарадњи са Посебним оделјењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Кралјеву и Министарством просвете ухапсили су 11 особа које се сумњиче да су вршиле малверзације у вези са полагањем испита у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија.

бог постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању ухапшен је В. С. (1952), заступник једне Агенције за консалтинг из Нове Вароши, запослен у Високошколској јединици ван седишта установе у Новој Вароши, Београдске академије пословних и уметничких струковних студија Београд, док су због злоупотребе службеног положаја ухапшени професори наведене Београдске академије Н. П. (1978), А. З. (1983), Р. Ј. (1962), Н. Д. (1960), Д. Ј. (1963), И. Б. (1971), А. С. (1959), З. П. (1963), Д. Љ. (1961) и А. С. (1973), а за још једним полиција трага.

Како се сумња, В. С. је од августа 2021. до фебруара ове године, помагао наведеним професорима Београдске академије пословних и уметничких струковних студија, да сачине неистините записнике о полагању испита, на који начин је за више студената прибавио корист у виду положених испита.

Осумњичени Н. П., А. З., Р. Ј., Н. Д., Д. Ј., И. Б., А. С., З. П., Д. Љ. и А. С. се терете да су сачинили неистините записнике о полагању испита за више студената, у које су унели да су поједини студенти положили испите, иако исти нису били присутни на испитима, нити је вршена провера њиховог знања.

На тај начин, они су, како се сумња, за студенте прибавили корист у виду положеног испита и корист у виду стеченог високог образовања.

Осумњиченима В. С. и А. С. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hapsenje nova varos osumnjiceni

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.752 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)