Божићни пакетићи за децу Драгачева 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Божићни пакетићи за децу Драгачева
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
08.01.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Трудом и новчаним прилозима Срба, који су на привременом раду у Чикагу, као и великим личним залагањем њиховог колеге, Драгачевца, Марка Жикеца Јанковића,

родом из Крстаца, који је био и иницијатор ове племените акције, за 22. деце узраста од месец дана до 14 година обезбеђени су Божићни пакетићи, а за шест социјално најугроженијих породица, велики пакети са основним животним намирницама и кућном хемијом.

Деци из по једне породице из Дљина, Граба, Рогаче, Котраже, Расовца, Горачића, Милатовића, Белог Камена, те из две породице из Губереваца, уручени су богати Божићни пакетићи од стране господина Марка Јанковића, испред дародаваца и Председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића и руководства Општинске организације Двери за Драгачево, који су дали логистику за спровођење ове племените акције и евидентирање деце и породица којима је помоћ потребна.

Фото: Двери

Помоћ се састојала од робе која је у 90 одсто случајева произведена од стране српских фирми, а купљена је у домаћим радњама са ћириличним називом, саопштила је Информативна служба Двери.

Породице које су одабране за овогодишње Божићно даривање су вишедетне, у тежем материјалном стању или је реч о деци која одрастају без једног од родитеља.

Фото: Двери

 

На овај начин у пракси је остварена одлична сарадња наше дијаспоре која жели да помогне своју Отаџбину и Двери, које поред све значајније политичке улоге у српском друштву, настављају путем јаке социјалне и националне ангажованости на сваком кораку.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.165.462 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)