Милован Мићо Кујунџић добитник статуса уметника 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Милован Мићо Кујунџић добитник статуса уметника
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
17.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Милован Мићо Кујунџић рођен је 24. октобра 1957. године, у Пријевору код Чачка. Своје прве музичке кораке направио је још као дечак,

певајући у КУД „Абрашевић“, пише сајт Звуци Србије.

 Певањем се бави дуже од четири деценије, а његов први озбиљнији ангажман, био је седамдесетих година, са чувеним оркестром чачанског краја „Кумови“. Затим је дуго времена био члан оркестра „Бећари“.

Свој први албум снимио је за Дискос, 1983. године, са чувеним композитором Данилом Живковићем, где су се издвојиле песме „Прамен твоје косе“, „Све се зна“, „Никад више“. Наставља сарадњу са Живковићем, и снима други албум 1986. године, за издавачку кућу Југотон. Ту се издвајају песме „Крените возови“, „Хвала срећи што си моја“, „Ти жено бела лица“.  Трећи албум издаје 1990. године, уз оркестар Рашка Спасојевића, за издавачку кућу Саунд Галакси, где се издвајају песме „Доносиш ми победе“, „Грешница без греха“, „Једна жена топло море“. Године 1996. у сарадњи са чувеним композитором Предрагом Вуковићем Вукасом, за издавачку кућу ПГП РТС, издаје свој четврти албум. Песме које су се истакле су „Мицо моја Мицо“, „Певај ми певај“, „Једном сам се родио“.

Милован Кујунџић, деведесетих година, успешно се опробао и у улози водитеља,  на чачанској локалној телевизији „Галаксија“,  где је истовремно  и уређивао тада веома популарну емисију ,,Фолкотека”, у којој су гостовали неки од најпознатијих певача народне музике. Био је и директор продукције „Саунд Галакси“.

Године 2017. био је учесник емисије „Никад није касно“, где је имао веома запажене наступе. Исте године прославио је 40 година каријере, где је у родном граду  одржао концерт „Чачку на дар“, где је угостио бројне музичке звезде.

Учесник је бројних фестивала и добитник многих награда и признања. Неки од њих су „Месам“, „Моравски бисери“, „Таково пева“, „Мелос-Врњачка бања“…Савез естрадно – музичких уметника Србије (СЕМУС), ове године, доделио му је статус уметника.

Милован Мића Кујунџић је до 2000. године живео у Чачку, а онда се са породицом преселио у Београд. Ожењен је и има двоје деце. Поносни је деда двоје унучади. Син му је познати певач  Немања Кујунџић, са којим је основао нову продукцијску кућу „Звуци Србије“.

ГЗС/ Звуци Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mica nagrada umetnik pevac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.836.524 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)