Вучић: Веома је важан однос државе и цркве 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Веома је важан однос државе и цркве
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
24.02.2021 | 0 коментар(а)



Веома је важан однос државе и цркве, јер када не стреме заједничким циљевима и не раде заједно
Фото: ГЗС

онда је Србија растрзана и слаба и лака мета не само за сваког орла, већ и врану која се на њу намери, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

Веома је важан однос државе и цркве, јер када не стреме заједничким циљевима и не раде заједно онда је Србија растрзана и слаба и лака мета не само за сваког орла, већ и врану која се на њу намери, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

„Иако смо одвојени једни од других, из личног искуства могу рећи када држава и црква стреме истом циљу, раде и боре се заједно, онда Србија буде прва у Европи по бројним птањима. Када то није случај онда је Србија растрзана, поцепана, подељена, а тако слаба и лака мета не само за сваког орла, већ и врану која се на њу намери“, казао је Вучић након састанка са патријархом Порфиријем.

Вучић: Са Порфиријем о важним питањима за државу и цркву

Председник Александар Вучић пренео је, након састанка са патријархом Порфиријем, да су разговарали о свим важним питањима у односима државе и цркве, те да је новог поглавара СПЦ обавестио о свим кључним питањима од значаја за државу Србију, која су, каже, без сумње, и од изузетног значаја за цркву.

„Упознао сам патријархја са фактичком ситуацијом на Косову и Метохији, и са политичким чињеницама и политичким преговорима који нам предстоје, или оним које смо завршили, са посетом Мирослава Лајчака, која нас очекује, о позицији Србије, чак и о томе да Косово није успело да прође и добије простор на тзв. Уставној конференцији европских земаља", рекао је Вучић.


ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DRZAVA CRKVA VUCIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.214 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)