Лисице и јазавци стигли до ужег центра Ивањице 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Лисице и јазавци стигли до ужег центра Ивањице
Trenutno na sajtu: 750       |       Podeli:
24.06.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Породица Вујовић из Ивањице већ неко време у дворишту има незване госте. Кућа им је на само два километра

од центра града а пред вратима су им лисице и јазавци, однедавно и чапље. Како кажу Вујовићи животиње су се потпуно одомаћиле па се више не боје никога. Шетају мирно двориштем као да им је то природно станиште.

„Имамо децу, не смемо да их пустимо у двориште. Пре пар дана две лисице су ушетале без иоле страха и дошле пред наша врата. Не знамо ни да ли су бесне, претпостављамо да долазе из правца реке јер ту има једно острвце са пуно растиња. Јазавце виђамо већ неко време. У дворишту нам је шупа коју смо прошле године реновирали и оне сада долазе ту”, причају Вујовићи.

И комшије потврђују њихову причу.

„Никада раније тога није било. Сада се више не зна шта су дивље а шта домаће животиње. Спустиле се лисице у град. Можда је то неком симпатично, али верујте деца нам се играју у двориштима и није нам свеједно. Ловци не смеју да реагују, кажу градско подручје. На који начин ће рашити овај проблем, не знамо, вероватно ни надлежни. Остаје нам да се надамо брзом решењу, јер како су нам стигле лисице и јазавци, тако сутра могу дивље свиње или медведи”, кажу становници насеља Кушићан у Ивањици где су се ове животиње појавиле.

Док се не нађе решење, мештани морају бити на опрезу јер нико не зна да ли су лисице бесне и шта могу да очекују од јазаваца који су се појавили након недавних поплава.

ГЗС / Инфо лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.087.921 посета
Тренутно на сајту: 750 посетилац(a)