Посета посланице Народне скупштине Републике Србије Центру за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Посета посланице Народне скупштине Републике Србије Центру за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
16.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“ посетила је Биљана Јаковљевић,
Фото: ГЗС

народна посланица у Скупштини Србије и члан Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва. Центар „Зрачак“ је, поред услуге Дневни боравак коју пружа од оснивања, од јануара преузео и услугу Лични пратилац детета и почетком априла услугу Персонална асистенција. Крајем месеца ће се и услуга Помоћ у кући вршити преко ове установе. Са гђом Јаковљевић се разговарало на тему нових услуга у Центру, с обзиром да је била стручни радник на услузи Персонална асистенција, те је упозната са функционисањем и корисницима исте.

Поред нових услуга „Зрачак“ и даље ради на унапређивању Дневног боравка. Тако је ове године, преко средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, прошао на конкурсу са пројектом „Од глине до праве милине“, што подразумева набавку точка за прављење предмета од глине, пећи за печење израђених предмета, и обуку за неколико радника, који ће своја знања и вештине користити у свом раду. Корисници ће кроз овај вид радне окупације глином стимулисати своја чула, усмеравати пажњу, контролисати моторику шаке, учествовати у изради од почетне до крајње фазе производа, што помаже снижавању психомоторне тензије, развијању креативности и самопоуздања.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zracak poseta narodna polanica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.842.805 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)