Када ће грађани моћи да конкуришу за субвенције за замену столарије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Када ће грађани моћи да конкуришу за субвенције за замену столарије
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
26.06.2021 | 0 коментар(а)



Становници 67 градова и општина моћи ће ове године да конкуришу за финансијску помоћ државе
Када ће грађани моћи да конкуришу за субвенције за замену столарије, Фото:ГЗС

за изолацију станова и кућа, замену столарије и котлова. Држава је за то издвојила око 224 милиона динара. После општина следи избор извођача а у августу, кажу у Влади, пријављивање грађана.

Формула је следећа – прво општина у свом буџету одвоји новац за унапређење енергетске ефикасности, а онда конкурише да из републичке касе добије још толико.
Међу општинама које су обезбедиле највећи износ по десет милиона динара су и оне са мањим бројем становника, попут Мајданпека и Рашке.

Сличну калкулацију, изгледа, имали су и други јер је држава најпре за пројекат предвидела 54 милиона динара, а након пријава локланих самоуправа, износ више него учетворостручила.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић истиче да је тај град, обзиром на расположива средства, одлучио да аплицира за два и по милиона динара и да су толико средстава и добили.

 

Предраг Терзић, градоначелник Краљева, Фото:ГЗС

"Очекујем да ће у будућности ово министарство определити додатна финасијска средства, а онда ћемо наравно и ми као град Краљево определити још више средстава", наглашава Терзић.
Следећи корак је избор фирми – извођача радова, па тек онда следи конкурс за грађане.

 

Услов за субвенцију је да за кућу или стан имају грађевинску дозволу, да је легализована или бар у поступку легализације.

"Процена је да ћемо у августу већ имати прве уговоре, у септембру морају да почну радови. У септембру ћемо заједно са локалним самоуправама контролисати спровођење овог пројекта и треба да видимо завршене послове већ на почетку грејне сезоне", поручује Зорана Михајловић, министарка рударства и енергетике.

РТС/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Subvencije držeave za zamenu stolarije konkurs opstine budžet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.438.177 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)