Објављена Библиографија Зборника радова Народног музеја у Чачку 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Објављена Библиографија Зборника радова Народног музеја у Чачку
Trenutno na sajtu: 762       |       Podeli:
23.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак- Народни музеј управо је штампао Библиографију Зборника радова ове куће основане пре 69. година,
Фото: ГЗС

а аутор је Небојша Цвејић.

Више од 520 радова објављених у (50) бројева обухватало је временски распон од праисторије до савремених збивања и локалне проблематике.

„Посебно својство дају овом издању тематска истраживања и проучавање архивских и библиотечких фондова, тако да су у 50 књига објављена најзначјнији прилози и познавање овог дела Западне Србије”, рекла је за ГЗС Делфина Рајић, директорка Народног музеја у Чачку.

Она је још напоменула да су поједини бројеви добијали  тематске целине које су биле посвећене археолошким истраживањима, историји архитектуре и значајни повесним догађајима.

„Часопис је у недостатку регионалних периодичних публикација, посвећених заштита непокретних културних добара, годинама служио културном наслеђу ове средине, дајући изузетан допринос проучавању црквеног и народног градитељства и уметности. Зборник је задржао и дограђивао свој садржај током свог вишегодишњег постојања, а од књиге XXXIV добија ново графичко решење, променивши свој ликовни облик, па се у сваком наредном броју наставља традиција репрезентативног препознатљивог дизајна који истовремено одсликва културно наслеђе чачанског краја„, рекла је Делфина Рајић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zbornik narodni muzej

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.919 посета
Тренутно на сајту: 760 посетилац(a)