Ужичани усвојили буџет без опозиције 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ужичани усвојили буџет без опозиције
Trenutno na sajtu: 784       |       Podeli:
18.12.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Буџет града Ужица у 2019. години износиће 2,932 милијарде динара или 182 милиона

више од основног прошлогодишњег буџета. Карактеристике буџета су да је реалан и развојан, да у себи садржи реализацију градских стратешких циљева, те да има увећање позиција, нарочито оних које се одоносе на инфраструктурне инвестиције, социјалну заштиту, спорт, енергетску ефикасност, амбијентално уређење града.

Највише прихода у 2019. години очекује се од пореза на доходак, добит и капиталну добит, 1,4 милијарде, затим од пореза на имовину, 322 милиона динара, као и од продаје добара и услуга, 260 милиона динара. Буџетом је предвиђено и подизање кредита од 150 милиона динара. На другој, расходовној страни, преко милијарду динара утрошиће се на инвестиције, међу којима су изградња индустријске зоне Бела Земља, високошколско образовање, развој туризма и енергетске ефикасности, социјална заштита.

Ужички одборници прихватили су одлуку којом се утврђују приходи који припадају граду, односно градској општини Севојно у 2019, години, Кадровски план градских управа, Градског правобранилаштва и служби буџетске инспекције и интерне ревизије града.

Сагласност Скупштине дата је Предшколској установи на годишњи план рада и „Великом парку“ и Установи „Златибор“ на измене и допуне њихових програма пословања за 2018. годину.

Одлучено је да град прибави у својину парцеле потребне за изградњу индустријске зоне „Бела Земља“ и за реконструкцију улица Николе Пашића и Димитрија Туцовића и изградње кружне раскрснице.

Извршене су измене у саставима Савета за заштиту и унапређење животне средине и Комисије за комунално стамбену делатност, док је Мирјана Радивојчевић, дипломирани инг. пољопривреде за хортикултуру, именована за вршиоца дужности директора JКП „Биоктош“.

Иначе, одборници опозиције напустили су скупштинско заседање. Наиме, одборници странака окупљених у Савез за Србију су овај потез образложили револтом против "атмосфере правног и физичког насиља, те линча и прогона неистомишљеника" за шта је, тврде, одговорна владајућа Српска напредна странка.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice skupstina opozicija budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.058.852 посета
Тренутно на сајту: 784 посетилац(a)