Вучић: Одговор приштинској банди је „НЕ” 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Одговор приштинској банди је „НЕ”
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
09.03.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар обишао је у оквиру кампање „Будућност Србије”, Сремски округ, а централно обраћање грађанима било је у Сремској Митровици.

Вучић је посету започео у Белегишу, обиласком вртића "Бубамара", који је део предшколске установе "Радост".

Вучић се на почетку обраћања грађанима захвалио на величанственом дочеку у свом насељима у Срему, и за сву подршку коју су пружали у претходном периоду.
- Хвала на свој подршци и љубави коју сте пружили. Желим свим женама да честитам 8. март, оне су те које брину о нашој породици и деци - изјавио је Вучић, који је дочекан аплаузом и узвицима "Ацо, Србине".

Како додаје, у последњих пет година отворио је 18 фабрика у Срему.

- Нисам затварао фабрике као неки раније. У Срем смо довели неке од најјачих инвеститора. Данас сам разумео да смо најмање инвеститотра довели у Шид. Знам да се људи лако навикну на боље и забораве како је било. Пре неколико година били смо пред бакротством – подсетио је Вучић и обећао да ће и ове и наредне године бити веће плате и пензије.

Председник Србије Александар Вучић обраћањем на скупу у Сремској Митровици завршио је поесту Сремском округу у оквиру кампање "Будућност Србије".

- То смо успели захваљујући вама. Гласајте за оне који раде, оне који зању да ће тешким мерама да донесу резултат. Они су лаким обећањима постали богати, а народу је било све теже. Све ћемо да субвенционишемо више јер имамо више новца, захваљујући тешким реформама. Хоћемо да људи виде будућност за себе и своје породице у нашој лепој Србији – истакао је Вучић.

Вучић је рекао да се не боји ни лопова јер ће бити донет Закон о пореклу имовине и да ће тражити да буде међу првих 10 којима ће бити испитана имовина како би се видело да ли се обогатио.

-Нисам се обогатио, јер ја не живим за богатство, већ за то да памтите резултате нашег рада! - навео је Вучић.

-Шест година покушавам да сачувам мир по сваку цену. Хоћу да деца одрастају о миру и да размишљају о будућности – рекао је Вучић и испричао шта се дешавало у последњих шест година. 

- Пре шест година потписали смо Бриселски споразум, ја сам цео дан и целу ноћ објашњавао да тим споразумом добијамо мир, да нећемо угрозити наше интересе. Говорили су ми, они најгори, који су поставили границу на Јарињу и Брњаку, да сам издајник. Радили смо да се целом свету представимо као одговоран партнер. Данас је 2.149 дана како Приштина једну једину обавезу из Бриселског споразума испунила – истакао је Вучић и додао да су Албанци показали да њихова реч не значи ништа.

Вучић је истакао да је Србија испунила све своје обавезе.

- Данас је 2.149 дана како Приштина није формирала ЗСО! Данас је 2.149 срамоте не само за Албанце и доказ да њихова реч не важи ништа. Већ и оних који су били посредници у Бриселском дијалогу - истакао је председник Србије.

- Пре шест месеци сам обавестио Федерику Могерини да је нацрт нове платформе претња по цео Балкан. Десет пута сам тражио да то спрече, они су ми рекли да то никада неће моћи да им дође на дневни ред, а Албанци су то изгласили. Преварили су ме, али су пре свега себе преварили јер Србија није ни тако слаба ни тако мала како они мисел. Није Србија шака зоби да може свако да је позобе – нагласио је Вучић и додао: - Јуче су Албанци донели платформу, ја сам мислио да безобразлуку има краја, јуче сам схватио да нема – казао је Вучић.

Он додаје да је Приштина платформом затражила да Србија призна такозвано независно Косово.

- Они говоре о узајамном прознању. Да није тужно било би смешно. На све то каћу да ће Србија морати да одговара о сексуалним злочинима и другим злочинима почињеним над Албанцима. Мораћемо да им платимо и ратну одштету, ваљда зато што су вршили сецесију над нашом територијом. Ни то није довољно, мораћемо још пет захтева да испунимо. Када то гледате схватате да су они донели одлуку да никаквог дијалога не буде. Мој одговор свима њима је такав да не знам колико ћу бити на власти, харадинај је обећао да ће ме срушити, али ја им на такве услове никада пристати нећу! Одговор Србије је : Не, то нећете добити! Србија чува своју земљу и свој народ – истиче Вучић и додаје да га не интересује власт и да неки не разумеју да постоје људи којима су морал и отаџбина изнад свега.

- Ја не дам нашу државу никоме, да је разара и унижава! Сада са тим папиром, бандо једна из Приштине, сиктер негде другде, да видите ко ће вам то испунити. То да разорите Србију, ни много јачи од вас то нису успели, нећете ни ви!

- Да смо ми донели овакву платформу, обесили би ме у Бриселу - истакао је председник Србије.
- Мислили су да ћу да их молим да бих опстао на власти. Понављам, не молим никога ни за шта. Знам да сам желео и нудио Албанцима компромис који нису прихватили. Нису хтели, нису прихватили. Замислите да смо ми донели овакву платформу, мене би буквално обесили у Бриселу, а Албанцима је све дозвољено – истиче Вучић.

Како додаје, лагали су нас и варали по много ствари.

- Знао сам да лажу и варају, знао сам да неће укинути таксе. Последња три данас подигли су потернице за још десет храбрих момака из Косовске Митровице. Ја вам кажем да нема више Олује, нема више Бљеска, пажљиво ме слушајте! Ми нећемо никог да дирамо. Када укинете таксе и платформе, можемо да причамо – навео је Вучић.

Он истиче да се све време води кампања против Српске листе која није хтела да слуша Харадинаја и Тачија.

- Јуче је Србин Слободан Петровић дао кворум за платформу. Он је део протеста један од пет милиона, он им је дао кворум – рекао је Вучић.

Према његовим речима, он неће да иде из Србије и не плаши се нимало.

- Ускоро ће 17. март, а када се десио погром и прогон Срба ондашња власт се завукла у мишију рупу. Кретени из Србије су им на тацни дали Међународни суд правде, то је једини аргумент на који се Тачи позива, а то су им Ђилас и Тадић дали у руке – подсетио је Вучић.

Он је истакао да ће Србија радити на томе да сваки човек живи боље, да ће се радити саобраћајнице.

- Радићемо и пругу, доводићемо нове инвеститоре, направићемо гасификацију и за свако мало место у Срему. Улагаћемо у болнице и школе. Озбиљним и одговорним радом имамо новац и суфицит у буџету. Зато смањујемо јавни дуг, зато сваке године повећавамо плате и пензије – навео је Вучић и додао да се ускоро издаје Бела књига у којој ће се видети колико је фабрика уништено раније.

- Сваког дана се борим за Србију, а да се улизујем Ђиласу, Јеремићу и Обрадовићу нећу никада да се улизујем ни додворавам. Са грађанима хоћу увек, а са лоповима никада нећу да разговарам – подвукао је Вучић и додао:

ГЗС/Србија Данас

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.039 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)