Шутановац основао невладину организацију за безбедност 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Шутановац основао невладину организацију за безбедност
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
15.03.2019 | 0 коментар(а)



Некадашњи председник Демократске странке и бивши министар одбране Драган Шутановац
Драган Шутановац, фото: ГЗС

основао је недавно невладину организацију Савет за стратешке политике.

Реч је о невладином удружењу основаном ради остваривања циљева у области безбедносне и спољне политике. Бавиће се унапређењем безбедности грађана и друштва кроз истраживање различитих политика, израду предлога и стратегија, а бавиће се јавним заступањем, едукацијом, информисањем и међународном сарадњом.

„Србији је више него икада потребан јавни дијалог, али га у нашем друштву данас нема. Ми желимо да отворимо тај простор око стратешких ствари - где је место Србији, на Истоку или на Западу, по чијем моделу желимо да се школују наша деца, какво нам је здравство потребно. Основ за решење свих ових животних тема дубоко је политички и веома је повезан са политичким опредељењем Србије. На прву лопту, изгледа како безбедност нема никакве везе са школама у Србији, али и те како има. Како би Србија коначно постала држава по мери својих грађана, мора да реши стратешка питања. Зато сам са тимом својих некадашњих сарадника и врхунских експерата формирао непрофитну невладину организацију са циљем да своја знања ставимо на располагање грађанима и политичким елитама у циљу стратешког сагледавања проблема у којима се Србија налази и понудимо надстраначка решења”, рекао је Шутановац за Блиц.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.853.372 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)