Недимовић: Селектор бира тим - ми играчи смо ту да трчимо 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Недимовић: Селектор бира тим - ми играчи смо ту да трчимо
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
02.08.2020 | 0 коментар(а)



Министар пољопривреде Бранислав Недимовић, одговарајући на питање хоће ли на тој функцији
Министар пољопривреде Беранислав Недимовић, фото: ГЗС

остати и у новој Влади Србије, рекао је данас да је селектор ту да бира тим.

"Видећемо ко ће бити министар, има времена, селектор бира тим, ми играчи смо ту да трчимо", рекао је Недимовић за ТВ Прва.

"Видећемо за месец дана, да сачекамо. Мислим да је важно што смо пољопривреду успели да у претходних неколико година боље позиционирамо, јер Србија је земља пољопривреде", рекао је он.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да проблема са протоком робе нема, и да Србија има намирница и за себе и за околне земље.

"Ми не само да имамо за себе него да извеземо за околне земље. Најважније намирнице, пшеница, кукуруз тога смо имали, не само за нас", рекао је Недимовић за тв Прва.

Месеци иза нас су, како је рекао, показали, да Србија има довољно хране - "у сваком тренутку било је свега". "Нема проблема са протоком робе, све иде, границе су отворене, све пуца", рекао је Недимовић.


Не постоји, како каже ниједан проблем са пољопривредом. "Готова је жетва пшенице, имамо пет хектара приноса", рекао је и додао да је то више него што су предвиђали аналитичари.

Рекао је и да ће, ако буде проблема са пољопривредом, држава сагледати ситуацију и помоћи.

Он је рекао да је Србија кренула да извози говеђе, јагњеће месо, млеко, млечне производе у Кину, али да извоз што се тиче меса јесте стао. Један од проблема је био, како је рекао, јер су фалили контејнери.

Говорећи о сточарству Недимовић је рекао да је тражња за прасадима толика да морају да се увозе у Србију.

Министар је рекао и да проблема има у једном сектору, а то је сектор говедарства. "Влада ће када буде нова формирана, изаћи са сетом подршке", рекао је Недимовић.

Недимовић је најавио и закон о трговини пољопривредним производима који ће, како се нада, нова влада да усвоји на јесен.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BRANISLAV NEDIMOVIC VLADA MINISTAR POLJOPRIVREDA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.507.116 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)