Доловић: Због енормне потрошње, могуће рестрикције воде у општини Лучани 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Доловић: Због енормне потрошње, могуће рестрикције воде у општини Лучани
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
28.07.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Штаб за ванредне ситуације општине Лучани упућује апел грађанима општине Лучани да воду за пиће користе крајње рационално,
Доловић: Због енормне потрошње, могуће рестрикције воде у општини Лучани, Фото: ГЗС

јер се у ЈКП „Комуналац Лучани“ бележи енормна потрошња и нагли скок нерационалног трошења воде за пиће. Базени за воду су на минимуму. Уколико се овакав тренд неразумне потрошње настави, наредних дана неће имати воде.
Штаб за ванредне ситуације моли грађане општине Лучани да због неповољних временских услова и ниског водостаја реке Рзав, воду искључиво користе за пиће, санитарне потребе и кување, како не би дошло до вишечасовних рестрикција. Активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће.
"Због високих температура и неодговорног понашања бројних потрошача, потрошња пијаће воде енормно је скочила. Уколико се тренд коришћења пијаће воде за непотребне активности настави и наредних дана, јавно комунално предузеће ће бити приморано да уведе рестрикције воде, што верујемо ником није у интересу, али ако не превлада разум и емпатија, то остаје као једина мера", закључује Миливоје Доловић, командант Штаба.

ГЗС / РИНА 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DOLOVIC RESTRIKCIJE VODA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.112.596 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)