Завршетак златарског пута 1. јуна 


Danas smena sunca i obIaka i bez kiše, od petka sledi toplije vreme              Otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu 27.aprila              Popadić: Pravnica Dragana Golubović novi vd direktora JKP Lim              Pokrenuta inicijativa za oslobađanje od naplate takse za ulazak u NP Tara svih vozila sa užičkim tablicama              Vučić: Ispunili smo teške obaveze iz Briselskog sporazuma, 11 godina ZSO nije ni na vidiku             

 
Завршетак златарског пута 1. јуна
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
03.04.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Семафор стиже чим се угради још 50 кубика камена у зид на Милановцу. Армирачко-бетонски радови на проширењу пута

и пешачкој стази изнад Махале у дужини од 70 метара.

Мартовски снег за кратко је прекинуо пролетошње радове ужичких „Путева“ на подизању потпорног каменог зида на Милановцу, на последњој деоници златарског пута.

- Из „Путева Србије“ смо добили уверавања да ће радови бити окончани до 31. маја - каже председник општине Раде Васиљевић.

Овде су почели радови у јесен 2018. године, Фото: Д. Гагричић

Надам се да ће рок бити испоштован, а затим започети радови на градњи кружног тока на раскрсници Браношевац, за шта су обезбеђена средства из државне касе.
Имајући у виду ток радова на деоници Браношевац – Милановац у мунуле две и по године, мало ко у Вароши верује да ће деоница, дуга један километар, бити завршена за два месеца. Јер, поред послова на проширењу пута и изградњи пешачке стазе, коловоз од раскрснице на магистралном путу до иза последњих кућа на Милановцу треба да добије и други слој асфалта?!

Пред путарима је задатак да у зид уграде још око педесетак кубика камена, па да се постављањем семафора саобраћај усмери једном траком и тек онда почне копање темеља такозваних тераса (проширење и стаза) на деоници изнад Махале. Према речима Адмира Пурковића, руководиоца радова, неоходни су армирачко-бетонски радови на три поља укупне дужине 70 метара. Једно поље путари изграде за две недеље, а ту су и дренаже, ивичњаци...
Реконструкција последњег километра регионалног пута Аљиновићи – Нова Варош започела је у јесен 2018. године тамо где су радови стали пре десетак година, пошто Општина није била обезбедила пројекат за деоницу на којој је требало градити пешачку стазу.

 

 

 

Д. Гагричић / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gagricic zlatar nova varos zlatarski put semafor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.711.512 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)