Нови Закон о здравственој заштити у скупштинској процедури 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Нови Закон о здравственој заштити у скупштинској процедури
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
07.03.2019 | 0 коментар(а)



Подсећа да је нови Закон о здравственој заштити у скупштинској процедури у коме су надлежни предвидели да се допунско здравствено

осигурање више приближи грађанима Србије.

„Нови закон предвиђа и могућност онлајн продаје допунског здравственог осигурања, где ће грађани једноставним приступом на одређеним сајтовима имати могућност да сагледају производе који су за њих интересантни да на основу различитих калкулатора израчунају премију“, истакао је Јовић.

Додаје да је важно да се у наредном периоду повећа видљивост допунског здравственог осигурања на тржишту Србије и да се приближи грађанима.

Клијенти „Уника осигурања“, уз подршку доктора из „MedUNIQA“ контакт центра који је доступан 24 сата , седам дана у недељи, прегледе могу да закажу за један, а компликованију дијагностику за најввише три дана.

„Наше стратешко опредељење је да досегнемо до сваког места и сваког корисника. Кроз нашу највећу мрежу у земљи грана се чак 700 специјалистичких ординација, поликлиника, домова здравља и болница широм Србије. Наши клијенти, осим термина и лекара, могу да одаберу и установе у свом непосредном окружењу и да у свваком тренутку буду потпуно уверени да ће добити здравствену негу“, закључио је Јовић.

Здравствени систем Србије је у 2018. години напредовао за два места и рангирао се на 18. позицији међу 35 система држава Старог континента, према резултатима Европског здравственог потрошачког индекса.

Један од најзапаженијих резултата био је активан рад на листама чекања за операције или различите врсте снимања и дијагностике у државним болницама широм земље, према саопштењу Уника осигурања.

Један од начина за још ефикаснији систем и брже укидање листа чекања је јачање приватног здравственог осигурања – један је од закључака учесника панела „Здравствена заштита: Најефикаснији систем је и најисплативији“, који је одржан у оквиру „Копаоник бизнис форума“.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.842.936 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)