Србија уводи потпуну забрану физичког кажњавања деце 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Србија уводи потпуну забрану физичког кажњавања деце
Trenutno na sajtu: 254       |       Podeli:
11.04.2019 | 0 коментар(а)



Према најновијим изменама и допунама Породичног закона, уводи се потпуна забрана физичког кажњавања и употребе физичке силе

приликом васпитања детета, истакао је Драган Вулевић, посебни саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Смисао увођења ових забрана није кажњавање, већ едукација родитеља о ненасилним методама васпитања, пише "Политика".

 

Драган Вулевић додаје да нико неће ићи у затвор, нити ће бити лишен родитељског права ако је дете добило ћушку, чвргу или ударац по задњици.

 

– Родитељима ће бити понуђена едукација о ненасилним методама васпитања и то у оквиру саветовалишта за брак и породицу, развојних саветовалишта, школа за родитеље. Ми смо свесни да нећемо добити резултате за годину дана, јер је мењање ставова и понашања процес за који је потребно време – рекао је Вулевић за "Политику".

 

Вулевић подсећа да је садашњим законом већ предвиђено (делимичо) лишавање родитељског права ако родитељ континуирано спроводи физичко кажњавање, које се може означити као злостављање детета.

 

Циљ измена закона јесте да у свести родитеља постоји идеја да је физичко кажњавање детета законом забрањено и да у васпитавању малишана није неопходно користити прут и демонстрирати закон јачег.

 

ГЗС / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deca kaznjavanje roditelji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.790.326 посета
Тренутно на сајту: 255 посетилац(a)