Мутна Морава однела 17 коња породици Милосављевић, спашена само два 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Мутна Морава однела 17 коња породици Милосављевић, спашена само два
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
25.06.2020 | 0 коментар(а)



Лучани – Пре десетак дана Србију је обишла вест о гиздавим коњима који слободно галопирају на обалама Западне Мораве у селу Тучково код Лучана.



Породица Милосављевић већ годинама узгаја крдо од 25 коња и на њих су пазили као на чланове породице. Међутим, поплаве које су задесиле Драгачево оставиле су ову породицу без вољених животиња.

„Вода је почела да надолази иако су нам рекли да су постављене бране које ће спречити изливање на острво. Видели смо да ће све да поплави. Нашим дрвеним чамцем покушали смо да пређемо Мораву и стигнемо до острава, али је бујица носила све пред собом. На наше очи коњи су се давили, то је био најстрашнији призор у мом животу“, рекао је Вељко Милосваљевић који је одрастао са овим коњима.

Потоп у селу Тучково код Лучана

У воденој стихији удавило се 17 коња, а браћа Вељко, Велимир и Владимр успели су да спасу само два, која су сада смештена у штали у дворишту њихове породичне куће.

„Било је преко три метра водекад смо кренули ус спашавање. Првог коња смо нашли код једног дрвета, ставили смо му узде и он је пливао уз чамац све док није био на сигурном. Касније смо кренули у потрагу за осталима. Други коњ је био два километра ниже, носио је дрво на леђима. Ја сам скочио у воду и са њим допливао до чамца“, прича Вељко и додаје да је ово велики губитак за његову породицу.

„Сваки коњ ког смо купили коштао је преко хиљаду евра, неки скоро и две. Никад нам није било жао да платимо доброг коња, јер волимо те животиње, а сада нам је вода за само неколико сати однела све то. Обратили смо се општини за помоћ, али тамо смо добили информацију да се штета надокнађује само за стамбене објекте, не и за животиње“, прича овај младић из Тучкова.

Водена стихија опустошила је и локални макадамски пут који води до куће ове дванаесточлане породице.

„Свуда је потоп, до куће можемо да прођемо само камионом и то кроз шуму“, каже Вељко.

 

Прилог емитован у Националном Дневнику Пинк телевизије:

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


konji lucani milosavljevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.567 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)