Захуктава се атмосфера у Срему: Смотра најбољих фрушкогорских вина за викенд у Ривици 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Захуктава се атмосфера у Срему: Смотра најбољих фрушкогорских вина за викенд у Ривици
Trenutno na sajtu: 671       |       Podeli:
02.03.2022 | 0 коментар(а)



Ириг, Ривица - Нема љубитеља вина који није чуо за Ривицу, село смештено у Сремском округу, у западном делу иришке општине
Овог викенда 21.Дани вина у Ривици, Фото: ГЗС

кога је управо ово Божанско пиће учинило препознатљивим на туристичкој мапи Србије.


Фото: ГЗС

Овог викенда одржаће се 21. Дани вина, туристичко привредна манифестација такмичарског карактера која окупља љубитеље вина и сремачких специјалитета од меса.


Фото: ГЗС

„Током викенда село Ривица, које се налази између Ирига и чувене бање Врдник, биће домаћин хиљадама људи који у Фрушку гору долазе са намером да купе најбоља фрушкогорска вина. Ове године, на оцену је достављено 229 узорака вина, а стручна комисија сачињена од 11 врхунских енолога и сомелијера, оцењивала је божанска пића.

 Фото: ГЗС

У суботу од 15 часова, сви посетиоци Дана вина у Ривици моћи ће да присуствују такмичењу у брзом испијању вина и пуцању бичем, а у питању су такмичарске дисциплине које представљају традицију у овом сремском селу.

 Фото: ГЗС

Сви посетиоци ће осим у вину и сремачким специјалитетима од меса, моћи да уживају у звуцима тамбурице и добром друштву, каже Горан Ерор, члан Организационог одбора манифестације захваљујући којој је ово село доживело потпуни препород и поносно носи епитет најбољег села у Србији, коју додељује Културно просветна заједница Србије.


Горан Ерор, члан Организационог одбора Манифестације, Фото: ГЗС

Манифестација има за циљ да афирмише виноградарство овог краја и да се пољопривредни произвођачи из околине удружују и размењују своја искуства и знања како би унапредили своју производњу.


Фото: ГЗС

„ На Данима Вина у Ривици и ове године пиће се најбоља вина, али и јести укусне сремске ђаконије, чварци, крвавице, кобасице,а неће изостати ни тамбураши као и уметничка друштва која ће народним ношњама и играма на најлепши могући начин представити гостопримство Ривичана који су заједничким ангажовањем ову манифестацију довели до савршенства и учинили је примамљивом не само за домаће већ и стране посетиоце“, додао је Ерор.

 

 

 

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DANI VINA RIVICA GORAN EROR SREM MANIFESTACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.181.186 посета
Тренутно на сајту: 672 посетилац(a)