Одборници прихватили све предлоге, било увреда и свађа 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одборници прихватили све предлоге, било увреда и свађа
Trenutno na sajtu: 561       |       Podeli:
09.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Нешто пре 21 сати, одборници Скупштине града Чачка, завршили су осму седницу локланог парламента, на којој су између осталог прихватили предлог о добитницима Децембарске награде.

Овогодишњи добитници Децембарске награде су професор Машинско - саобраћајне школе Драгиша Петковић, Институт за воћарство и књижевник Луне Левајац.

За титулу почасног грађанина Чачка, која је уведена пре неколико година, предлога није било. Ова титула је до сада додељена председнику Србије Томиславу Николићу и прослављеном кошаркашу Драгану Кићановићу.

Одборници су на данашњој седници донели одлуку о променама организације у установама културе због усклађивања са законом. На тај начин установама културе Народном музеју и галерији "Надежда Петровић" из назива се брише префикс од националног значаја.

Усвојен је предлог одлуке о одобравању и финансирању програма за задовољавање потреба и интереса грађана у области спорта у Чачку, као и предлог одлуке о бесплатном и превозу са попустом у градском и приградском саобраћају.

Повластице или бесплатан превоз убудуће ће имати одређене категорије ученика, затим грађани старији од 65 година, грађани које користе одређене социјалне принадлежности, особе са малигним болестима, параплегичари, дистофичари, особе које су више од 50 пута добровољно дале крв, као и свако треће дете до навршених 18 година.

Усвојен је и предлог одлуке о награђивању противградних стрелаца са територије града Чачка у 2016. години.

Противградни стрелци са територије града добиће од локалне самоуправе награду од по 55.000 динара. На подручју Чачка распоређено је 25 противградних станица.


Свађе и увреде

На почетку седнице било је изузетно бурно, а највише се полемисало око "чачанског акцента".

Одборник Двери Александар Танасковић, предложио је да скупштина донесе декларацију о заштити "чачанског акцента", после полемике у Скупштини Србије између премијера Србије Александра Вучића и лидера Двери Бошка Обрадовића.

"Сматрам да ова скупштина има моралну обавезу да донесе једну такву декларацију о заштити чачанског акцента. Слушали смо премијера 38 минута, како вређа све Чачане. Не желимо да нас било ко и било где вређа, зато што ми причамо на начин како причамо", истакао је Танасковић.

И данашња седница није прошла без тензија. Овога пута инцидент је настао пошто је председавајући скупштине Игор Трифуновић изрекао меру удаљења са седнице одборнику Двери Александру Танасковићу, који ни после три опомене није желео да напусти говорницу.

Танасковић је изашао за говорницу како би дискутовао о промена организације у установама културе због усклађивања са законом. Нарочито је негодовао што се чачанским установама културе Народном музеју и галерији "Надежда Петровић" из назива брише префикс од националног значаја. У том контексту је поменуо и име премијера Александра Вучића, због чега га је Трифуновић опоменуо јер се не држи теме.

"Срам вас било, господине Трифуновићу, прекидате ме и изричете опомене, а запослили сте се у Телекому неколико дана пре него што сте постали председник Скупштине", рекао је Танасковић.

"Господине Танасковићу, показали сте да сте недостојни ове Скупштине", рекао је Трифуновић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.207.343 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)