Од данас пријаве за набавку нових трактора ИПАРД средствима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Од данас пријаве за набавку нових трактора ИПАРД средствима
Trenutno na sajtu: 619       |       Podeli:
17.02.2022 | 0 коментар(а)



Управа за аграрна плаћања објавила је данас седми јавни позив за набавку нових трактора средствима ИПАРД-а,
Од данас пријаве за набавку нових трактора ИПАРД средствима, Фото: ГЗС

а захтеви се могу поднети до 22. априла.
Обухваћени су сектори млека, меса, воћа и поврћа, осталих усева као што су одређене врсте житарица и индустријског биља, грожђа и јаја.

Овим позивом обезбеђена су средства у висини од 1,35 милијарди динара, у складу са Правилником и посебним прописом који уређује расподелу подстицаја у пољопривреди и руралном развоју.

Предмет јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у набавку новог трактора, са стандардним деловима, уређајима и опремом за извођење пољопривредних радова, укључујући припадајућу тракторску кабину, објавила је Управа за аграрна плаћања.

Снага трактора чија се набавка субвенционише ИПАРД средстава зависи од сектора улагања и обима производње.

На пример, ако се неко бави воћарством и има од два до 10 хектара пријављених површина под засадом, моћи ће да набави трактор снаге до 60 кW. Јачи трактор, до 80 кW, моћи ће да набави ако има веће површине, између 10 и 50 хектара.

Трактор може бити врсте Т1 до Т5 или С1 до С5 у смислу посебног прописа који уређује поделу моторних и прикључних возила и техничке услове за возила у саобраћају на путевима и треба да испуњава услове у области заштите животне средине уређене прописима ЕУ у овој области, а са којима су усклађени прописи Србије.

Информације о расписаном Јавном позиву доступне су на телефон Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: 011/260-79-60 или 011/260-79-61, као и контакт центра Управе за аграрна плаћања: 011/30-20-100 или 011/30-20-101, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.502.973 посета
Тренутно на сајту: 619 посетилац(a)