Ковачевић: Г. Милановац наставља да улаже у инфраструктуру 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ковачевић: Г. Милановац наставља да улаже у инфраструктуру
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
04.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Чланови Општинског већа у Горњем Милановцу дали су сагласност на измене финансијских планова за ову годину за основно образовање

у основним школама "Краљ Александар I", "Момчило Настасијевић", "Свети Сава", "Десанка Максимовић", "Таковски устанак" Таково, "Иво Андрић" Прањани и "Арсеније Лома" Рудник.

Приликом разматрања решења о апропријацији, председник општине Дејан Ковачевић, упознао је већнике са тренутним радовима на инфраструктури у Горњем Милановцу.

"Радови на уређењу Брда мира почеће одмах по окончању јавне набавке. Буџетом су опредељена средства од 28.567.254 динара плус 20.000.000 из Министарства привреде. Завршене су улице Бранка Радићевића и тротоар у Хајдук Вељковој улици. Радови су у току у улици наредника Петровића. За улице Петра Кочића и Браће Аврамовића уговори су закључени. Укупно за изградњу ових улица опредељено је 14.918.000. У току је расписивање јавних набавки за израду тротоара у улици цара Душана, реконстрункција јавне расвете у циљу рационализације 20.000.000, реконструкција јавне расвете у Железничкој улици 2.100.000 и за видео надзор 15.000.000", рекао је Ковачевић.

Фото: Општина Горњи Милановац

Инвестиција коју такође радимо заједно са републиком, која је у току је прва и друга фаза канализације Чаир у износу око 15.000.000 динара, изјавио је Ковачевић, додајући да су асфалтирани локални путеви које 100 одсто финансира општина у укупном износу од 27.591.000.

"Асфалтирани су локални путеви Прањани аеродрум, Лоповац, Бершићи - Галич, у Доњој Врбави, Грабовици и на Руднику. Остало је још да се ураде локални пут Шилопај - Церова, локални пут у МЗ Липовац који се наставља у дужини од 300 метара и локлани пут у Гојној Гори", нагласио је Ковачевић.

Према његовим речима, завршене су и јавне набавке за некатегорисане путеве, а изабрани су извођачи и следи потписивање уговора.

"Укупна вредност тих радова је 58.660.000, а радиће се некатегорисани путеви у МЗ Прањани - варошица доњи пут, Браловићи, Локва 1, Симовац, Локва 4, затим путеви у МЗ Угриновци, МЗ Бранетици - Маџарац, МЗ Гојна Гора - Чоловићи, МЗ Озрем - Пешовићи, МЗ Брђани - Лазањац, МЗ Доња Црнућа - Живковића бреза, МЗ Трудељ - Матићи-Лазаревићи, МЗ Леушићи - Недељковићи-Гавровићи, МЗ Брусница Лучићи и Јефтовићи, МЗ Доња Врбава - Мокро поље, МЗ Бершићи - Јасик и Шоговићи, МЗ Лозањ - Гачићи, МЗ Луњевица - Петковићи, МЗ Драгољ, Враћевшница и Шилопај", рекао је Ковачевић.

Он каже да је општина поред ових путних праваца постигла договор са ЈП Коридори Србије, да извођач радова Азвирт коначно заврши санацију путева.

Фото: Општина Горњи Милановац

"То су два путна правца у Брђанима која су завршена у суботу, један део пута у Семедражи који је завршен и остао је један део који ће бити урађен до краја месеца. До краја месеца ће се урадити и излазак са регионалног пута и скретање за Врнчане", објаснио је Ковачевић.

Чланови већа разматрали су и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, чији је оснивач општина за период од 01. јануара до 30. јуна.

Усвајањем решења о употреби средстава из текуће буџетске резерве, веће је одобрило 98.000 динара за набавку противпаник сијалица, противпожарних апарата и вршење против пожарне контроле за дограђени објекат Предшколске установе "Сунце".

Ковачевић је информисао већнике да је добијањем Решења о употреби објекта и противпожарне сагласности, дограђени објекат ПУ "Сунце" од данас у у потреби те да се тако капацитет вртића проширује за сто нових полазника ове установе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.974 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)