Омиљени возач ђачког аутобуса: Више од три деценије студенички ђаци у сигурним рукама 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Омиљени возач ђачког аутобуса: Више од три деценије студенички ђаци у сигурним рукама
Trenutno na sajtu: 267       |       Podeli:
15.11.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Пуне 33 године Верољуб Марковић аутобусом превози ђаке из села подно Чемерна и Радочела
Верољуб Марковић пуне 33 године превози ђаке, фото: ГЗС/Миланко Даниловић

до Основне школе ,,Стефан Немања“ у Студеници, и то у врло тешким условима, нарочито зими кад пут дуж студеничке реке окује лед а планине прекрију снегови висине преко једног метра. Но кад човек воли и поштује свој посао, како каже студенички возач, све се лакше поднесе.

У цик зоре Верољуб је на радном месту, поред свог аутобуса, да га прегледа, зими добро загреје пре поласка до села Мланче и првог аутобуског стајалишта по своје омиљене путнике. На првој станици увек је први, да ђаке сачека, поздрави, охрабри пред писмене задатке и друге школске обавезе које их тог дана чекају иако су млади горштаци навикли на све тешкоће живота на планини.

 

,,Велико ми је задовољство, могу слободно да кажем и част да превозим децу. Саживео сам се с њиховим свакодневним бригама и плановима за живот, и трудим се да им помогнем у свему колико могу. Разумем њихове проблеме, сачекам их кад закасне, јер многи до аутобуса путују по пет и више километара, зими по мрклом мраку, киши, ветру и дубоком снегу, често наилазећи на многе дивље животиње, понекад и на вука и медведа. Многе сам генерације испратио из студеничке школе на даље школовање. Кад касније чујем да су постали добри људи и стручњаци: лекари, инжењери, професори, пре свега угледни грађани, пуно ми је срце“, казује Верољуб.

И ђаци о свом возачу имају само речи хвале и поштовања. Александар и Милош Перишић, Немања Антонијевић, Ирена Филиповић, Ненад Стојковић, као и други, без изузетка кажу да им је њихов чика Маре као други отац. Он их најбоље разуме, подржава их у жељама и плановима, посаветује у избору животног занимања, подели с њима највеће тајне.

Нов аутобус за возача и ђаке

Пре пар година власник предузећа, које са школом има уговор о превозу ђака, обећао је да у најкраћем року купи нов аутобус за возача Верољуба и његове најдраже путнике. У року од два месеца обећање је испуњено.

,,И наш возач и ђаци су то заслужили. Хтели смо да Верољубу нешто раније дамо лакшу и безбеднију линију јер је то радом, посвећеношћу послу и тридесетогодишњом вожњом без иједног удеса и заслужио. Међутим, ђаци нам то нису дозволила,поставили су нам ултиматум или Маре или нико и морали смо да удовољимо њиховој жељи“, каже Милоје Муњић, власник и директор ивањичког предузећа ,,Студеница плус д.о.о“.

И то је потврда о каквом је човеку и професионалцу реч и зашто је омиљен не само код ђака него код свих чланова колектива, истиче Ана Богојевић из ивањичке фирме.

Директор студеничке основне школе ,,Стефан Немања” Томислав Пешић с великим задовољством говори о студеничком возачу наглашавајући да је он за 33 године превозио на стотине ученика многих генерација и да свих тих година није било ниједног удеса и било какве повреде ученика. Имајући у виду услове за вожњу у планинским крајевима то је прави подвиг“, каже Пешић.

Верољуб Марковић не жели да било шта мења у свом животу. Жели да и даље на истој линији вози свој аутобус и своје омиљене путнике, да брине о њима и стиче нове пријатеље, и да за седам година спокојно оде у заслужену пензију. То је права људска срећа, рече на крају омиљени возач студеничког ђачког аутобуса.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.793.061 посета
Тренутно на сајту: 266 посетилац(a)