Размишља се о новим мерама: Обавезнo ношењe маски, за непоштовање одлуке казна 20.000 динара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Размишља се о новим мерама: Обавезнo ношењe маски, за непоштовање одлуке казна 20.000 динара
Trenutno na sajtu: 755       |       Podeli:
14.05.2020 | 0 коментар(а)



Уколико у наредних десетак дана дође до драстичнијег скока новозаражених од корона вируса,

најозбиљније се размишља о враћању рестриктивних мера, или увођењу неких нових, а прва од њих могла би да буде обавеза ношења маске!

Подсетимо, ванредне мере на основу проглашене епидемије корона вируса су и даље на снази, те надлежни могу без икаквих проблема, уколико процене да је то неопходно, да прибегну овом кораку. А казна за њено кршење износила би и до 20.000 динара.

- Ако држава донесе уредбу да је ношење маски обавезно, то ће сви морати да поштују јер епидемија и даље траје, а на снази је Закон о заштити становништва од заразних болести. Свима онима који не би имали маску комунална полиција ће писати казне и за њих ће бити надлежан судија за прекршаје. Маске ће онда морати да се носе и у кафићима, тржним центрима, поштама, банкама, продавницама, градском превозу... Такође, оне би морале да се носе и на великим скуповима који се организују напољу - рекао је за „Информер" епидемиолог др Зоран Радовановић.

Према речима стручњака уопште није нереално доношење овакве мере, каква је већ заживела у неким земљама.

- Велике су шансе да се ова мера усвоји, јер су се грађани много опустили након укидања ванредног стања и доста њих не поштује мере. Људи се окупљају, не поштују дистанцу, не носе заштитну опрему. А то нас све води ка већем броју оболелих и ризику да се деловање вируса појача - додао је др Радовановић.
О (не)ношењу маски пре два дана је говорио и др Предраг Кон.

- Оно што мене забрињава је оно што не може у потпуности да се контролише. Ослонили смо се на дистанцу, нисмо увели обавезне маске јер нема научног основа за то у спољном простору. Можда је, ипак, неопходно да имамо обавезно ношење маске у затвореном простору - рекао је гостујући на ТВ Прва др Предраг Кон.

Блиц/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


maske odluka postovanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.886 посета
Тренутно на сајту: 754 посетилац(a)