Градски штаб за ванредне ситуације усвојио План заштите и спасавања од епидемије - пандемије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Градски штаб за ванредне ситуације усвојио План заштите и спасавања од епидемије - пандемије
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Краљева, с обзиром на проглашено ванредно стање на територији Републике Србије,
ФОТО:ГЗС/Миланко Даниловић

разматрао је мере за спречавање настанка и ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19”  и усвојио План заштите и спасавања од епидемије, чији је саставни део Акциони план са листом поступања у јавним установама  ради спречавања болести а који ће се доставити Градском већу.

С тим у вези наложено је свим директорима јавних, јавно комуналних предузећа, установа и других субјеката чији је оснивач град Краљево да одмах усвоје Мере за спречавање настанка и ширења инфекције изазване корона вирусом код запослених и корисника услуга јавних услуга као и Акциони план ради спречавања болести  које изазива корона вирус.

Планом заштите и спасавања од епидемије ограничен је рад угоститељских објеката на територији града Краљева на период од 8 до 20 часова уз поштовање прописаних мера о максималном броју од 50 људи  у објекту уз одстојање од најмае метар између гостију. Наложено је Црвеном крсту да врши дистрибуцију потребних оброка, лекова и других наопходних ствари на кућне адресе старих и лица у изолацији а Градска управа, јавна комунална предузећа и установе су у обавези да своје радне активности и радно време прилагоде насталој ситуацији.

Забрањене су све спортске активности на територији града Краљева укључујући и тренинге, рекреативне активности и слично,а Спорстком центру „Ибар” је наложено затварање свих спортских објеката у надлежности Спортског центра.Школска управа је у обавези да обезбеди затварање свих фискултурних сала основних и средњих школа које се издају у спортске сврхе.

Штаб за ванредне ситуације посебно је апеловао на медије да пруже пун допринос  у представљању свих релевантних мера које имају за циљ спречавање и ширење корона вируса, све у циљу заштите здравља грађанки и грађана. Председницима градских месних заједница је наложено да оформе кол центре који би били намењени за комуникацију са старим и изнемоглим лицима, у смислу пружања неопходне помоћи  у достављању нејпотребнијих животних намирница и медикамената. Надлежној служби Градске управе за послове саобраћаја дат је задатак да одмах организује састанке са свим превозницима који који обављају јавни превоз на територији града Краљева ,како би се мере и акциони план спровели у потпуности од стране свих превозника..

Штаб за ванредне ситуације посебно апелује да се у потпуности примени и схвати крајње одговорно наредба Владе Републике Србије која се односи на забрану окупљања у затвореном простору више од 50 људи.

Обавештена је јавност да Ветеринарски специјалистички институт и Завод за јавно здравље поседују професионалну опрему за УВ дезнфекцију, која ће бити коришћена у сврху појачања мера дезинфекције, по препоруци Завода за јавно здравље у Краљеву. Штаб је наложио Одељењу за друштвене делатности Градске управе да спроведе мере за прекид рада свих предшколских установа и школа, а Центру за социјални рад затварање свих дневних центара и клубова за старије.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је, ради пуне координације активности на спречавању ширења корона вируса на територији града Краљева, именовао посебним решењем др Верицу Ђукић, за координатора на нивоу града.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KRALJEVO GRADSKI STAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.915.002 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)