Потписани уговори о субвенцији за набавку пољопривредне опреме 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Потписани уговори о субвенцији за набавку пољопривредне опреме
Trenutno na sajtu: 559       |       Podeli:
12.12.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Укупно 108 пољопривредника из општине Пријепоље потписало је уговоре о субвенцији.
Потписивање уговора о субвенцији, фото: ГЗС

За те намене опредељено је 2, 6 милиона динара, али због актуелне епидемиолошке ситуације, неутрошена средства за нереализоване пројекте пребачена су на позицију пољопривреде па то сада износи 3, 78 милиона динара.

Средства су усмерена у финансирање физичке имовине пољопривредних газдинстава и то за набку опреме за резидбу воћа и тримере, за заштиту биљака од болести и штеточина, за набку опреме за мужу, опреме за подизање пластеника и за набавку опреме за пчеларство.

Предност су имали они пољопривредници који до сада нису користили средства за ове намене, а средства ће бити уплаћена на наменске рачуне отворене у Управи за трезор.

Према речима начелника службе за пољопривреду Ифета Хамзића највише уговора потписано је за набавку опреме за резидбу воћа и тримере, њих укупно 35, то су уговори са најмањом вредности.

„Могућност је била да се конкурише за опрему у вредности до 200 хиљада динара, повраћај је 65 одсто без ПДВ – а”, пецизирао је Хамзић.

Члан општинског већа задужен за пољопривреду Зоран Деспотовић истиче да је у току креирање буџета за следећу годину, као да ће средства за пољопривреду бити увећана. Он је рекао да је жеља општинске власти да ојача пољопривредне произвођаче што више, јер је то тренутно једини извор прихода бројним породицама.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић каже да је важно унапредити пољопривредну производњу.

„Воћарство је једна од важнијих пољопривредних грана пријепољског краја. У сваком домаћинству имамо по неку шљиву, јабуку од којих се годинама зарађивало. Надамо се да ћемо у будућем периоду имати озбиљнијих произвођача који ће сарађивати са прерађивачима који имају озбиљне планове И производњу”, казао је Бабић.

Он је истакао да је земљиште у овом крају још увек здраво, незагађено хербицидима што даје велику шансу развоју органске производње.

„Надам се да ћемо из године у годину опредељивати све више средстава како би помогли свим нашим пољопривредним произвођачима”, закључио је први човек општине Пријепоље.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje poljoprivreda ugovori subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.348.384 посета
Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)