Вучић и Ердоган водили интензивне разговоре о развоју Рашке области 



 
Вучић и Ердоган водили интензивне разговоре о развоју Рашке области
Trenutno na sajtu: 611       |       Podeli:
08.10.2019 | 0 коментар(а)



Изразивши наду да ће конзулат Републике Турске бити од користи свима и захваливши Србији

која се сложила са захтевом, председник Републике Турске Реџеп Таип Ердоан најавио је отварање Конзулата у Новом Пазару.

Током посете Ердогана Србији биће започети важни инфратсруктурни пројекти, изградња пута Београд Сарајево, те ревитализација путева у Санџаку. Двојица председника данас су се сложила да је мир на Балкану најважнији политички циљ Србије и Турске, те да у таквим околностима економија може да расте, а економска сарадња Србије и Турске, истакнуто је, драматично напредује.

Председник Републике Турске Реџеп Таип Ердоган је на заједничкој пресс конференцији са србијанским председником Александром Вучићем најавио и скоро отварање Генералног конзулата Републике Турске у Новом Пазару.

“Наш циљ је да пружимо боље услуге нашим људима. Захвалан сам Србији која се сложила са нашим захтевом да се отвори Генерални конзулат у Новом Пазару. У име свог народа захваљујем и народу Новог Пазара на овом споразуму. Надам се да ће Конзулат бити од користи,’’ казао је турски председник.

Подсетимо, идеја о отварању Конзулата потекла је пре неколико година, односно приликом прве Ердоганове посете Новом Пазару о чему је тада са њим разговарао министар Расим Љајић. Убрзо је уследио и званичан захтев поднет 2011. године.

О развоју Санџака и инфраструктуре у њему током Ердоганове посете посебно је говорио и председник Републике Србије Александар Вучић. Он је истакао да ће посебан акценат бити стављен на подизању инфраструктуре у овој регији.

„Нешто радимо сами, а добар део у сарадњи са Турском. Најважнија је деоница Нови Пазар – Сјеница, која кошта око 24 милиона евра. Хоћемо да се Бошњаци осећају као сви грађани ове земље,“ истакао је председник Вучић.

Размењени су и потписани бројни споразуми између две државе, а након тет а тет састанка двојице председника и одржавања седнице Високог савета за сарадњу Србије и Турске.

Иначе, турски председник у Србију је дошао са великом привредном делегацијом. У нашој земљи борави преко 100 привредника и ова посета, како је раније најављивано, има велики економски значај, а за Србију је важна и са становишта њене позиције на међународној сцени.

 

РТВ Нови Пазар / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic erdogan sandzak infrastruktura

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.155.189 посета
Тренутно на сајту: 611 посетилац(a)