СНС: НС покушава да у школе врати самоуправљање 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
СНС: НС покушава да у школе врати самоуправљање
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
20.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Када о кадровским решењима и комбинацијама, посебно на локалу, свој став износе политичке организације које никада нису биле у власти

или близу власти, онда је то донекле и разумљиво, пошто је таквима дозвољено да живе у илузији како владајуће странке не треба да се мешају у постављења директора предузећа и установа чији су оснивачи град или Република и за чији рад сносе искључиву одговорност, саопштено је данас из Градског одбора Српске напредне странке.

Мђутим, када то ради Нова Србија, која је две деценије „ведрила и облачила“ у Чачку и имала активно учешће у републичкој власти, уз то тобоже изражавајући забринутоста за судбину појединих школа, онда је то најблаже речено смешно, али и безобразно, каже се у саопштењу.

У саопштењу Градског одбора Српске напредне странке се наводи:

Новосрбијанци вероватно мисле да наш народ има кратку памет и и да се не сећа како су у њихово време, нарочито непосредно после 5. октобра 2000. године, „летеле главе“ политичких неистомишљеника по тим истим школама, али и јавном предузећима и установама, не марећи да ли је и коме истекао мандат или не. Тада је то било нормално и дозвољено. Када Српска напредна странка испоштује све законске рокове и жели да именовањем својих кадрова на одређена места преузме одговорност за рад и функционисање институција, онда је то непремостив проблем и одсуство демократије. Нова Србија, изгледа, поново покушава да на „мала врата“ у школе врати самоуправљање, јер, по њиховом мишљењу, колектив треба да бира директора.

Пример именовања в. д. директора ОШ „Милица Павловић“ последњих дана поједине странке покушају да максимално исполитизују и у јавности злоупотребе у дневнополитичке сврхе. Тако Нова Србија у свом сопштењу, између осталог, наводи како је овај случај „узнемирио јавност“, уз констатацију да потенцијални кандидат нема никакве везе са поменутом школом. Да ли то значи да се директори морају постављати искључиво из редова запослених? Уз то се критукује министар што, како новосрбијанци кажу, доноси решење супротно интересима колектива и град!? Изгледа да Нова Србија сматра као и даље има ексклузивно право да процењује шта су то интереси грађана Чачка, мада су им ти исти бирачи на изборима 2016. године јасно показали шта мисле о њиховој власти и њиховим кадровима.

Јадиковање над судбином друга два директора (поставља се само питање ко је њих поставио на та места), који су разрешени функција је такође јадно и смешно. Благојевић је већ одавно стекао услов за одлазак у пензију, а
Ковачевићу су главе дошле бројне афере у његовој школи, које су годинама систематски заташкаване.

Какво морално право има Нова Србија у овом граду да постатаља било коме било каква питања? Док су осионо, без правих кадровских решења, захваљујући само коалицијама које су искључиво из голих интереса склапали
са ким су год могли, без обзира на идеолошке разлике (ДС, ДСС, Г17+, СРС, УРС, СПС, СНС...) све је био у реду, а сада, када се више ни за шта не питају, све им смета.

Градски одбор Српске напредне странке




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.296.248 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)