Потписан споразум о сарадњи између града Ђинана и Ужица 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потписан споразум о сарадњи између града Ђинана и Ужица
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
13.06.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Споразум о успостављању економске сарадње и партнерства између кинеског града Ђинана и Ужица потписан је јуче у граду на

Ђетињи, наводи се на сајту Града Ужица.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић са својим замеником Немањом Нешићем је на позив кинеских пријатеља а посредством „Shandong Hi-Fi” групације посетио овај кинески град.

Град Ђинан је главни град провинције Шандонг. Сам град има око 7 милиона становника а провинција читавих 100 милиона и представљају једну од најразвијених регија у Кини.

Домаћин делегацији Ужица је био заменик градоначелника Ђинана Ли Зи Јун. Поред потписаног Споразума дискутовано је о даљој могућности продубљивања сарадње између два града.

Ужице је представило своје потенцијале и могућности инвестирања у инфраструктуру, развој пољопривреде и туризма. Поред тога разматране су могућности сарадње и размене у пољу спорта, културе и младих.
Челни људи нашег града су посетили и седиште компаније «Shandong Hi-Fi”. Ова компанија која запошљава око 70000 људи је једна од највећих грађевинских компанија у Кини а у Србији је позната као извођач радова нa Коридору 11 као и по изградњи Кинеског културног центра у Београду.

Регионални директор ове компаније господин Лу је пре неколико месеци посетио наш град када је био упознат са основним могућностима сарадње.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.282.424 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)