Ужички средњошколци сами снимили филм о свету наркоманије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ужички средњошколци сами снимили филм о свету наркоманије
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
26.01.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Са иглом у вени, претучен због дугова, дрогирани тинејџер остаје да лежи на плочнику. А у свет наркоманије кренуо је џоинтом, попушеним штоса ради.

Ово су епилог и почетак играног краткометражног филма "Трип", који, сагледавајући све проблеме које носи дрога, потписује група ужичких средњошколаца. Како је седморо ученика другог разреда Техничке школе "Радоје Љубичић" у 40 минута покретних слика сместило причу о пошасти наркоманије, Ужичани ће премијерно моћи да погледају на Савиндан у Градском културном центру.

- Пријавили смо се на конкурс Канцеларије за европске интеграције и покушали да одговоримо на тему "Да ли је трип прави пут". Кренули смо неозбиљно, а на крају је, чини ми се, с обзиром на то да смо први пут осмислили радњу и стали пред камеру, испало добро - каже Стефан Грујић, писац сценарија и један од ликова у филму.

Једну улогу доделили су разредном старешини Весни Ристић, а још две одраслим Ужичанима који тумаче родитеље младића који се одао дроги. Сниматељ је њихов школски друг Душан Димитријевић.

- Причу о проблему наркоманије испричали смо из угла средњошколца који се одао дроги, због кога трпе породица, друштво, девојка која га воли - појашњава Ивана Дмитровић која је са Стефаном осмислила сценарио.

Марко, кога тумачи Душан Рајевић, почео је од марихуане, па преко екстазија стигао до шприца са хероином.

- Играм момка који се заглибљује у наркоманију. У свој свет увлачи Алексу, најбољег друга. Бежи сам од себе и дилера који га јуре због дугова - прича Рајевић, главни јунак филма.

Милкица Гачић као Марта, Маркова девојка, и Ивана Дмитровић као њена другарица Марина, покушавају да младића скрену са пута дроге.

- Марина је свесна да се Марко навукао на хероин, али га много воли. Алармира његове родитеље, разредног старешину, моли га да се окане хероина и врати животу. Њих две Алексу успевају да одврате, али не и Марка. Од дечка кога воли Марина добија шамар којим се њихова веза завршава - каже Милкица. Дилера дроге глуми Стефан Шљивић.

- Због великих дугова за хероин Марко је морао да плати батинама у тренутку када га дилер затиче са иглом у вени - објашњава Стефан своју ролу.

Претучени и дрогирани Марко се превија у неком ужичког хаустору. Више нема ко да му помогне.

Спремају наставак

"Трип" ће имати наставак. Да ли у једном или више делова, договорићемо се - објашњавају творци филма. Трошкове тонског записа, израду сајта за монтажу и саму монтажу, ђаци су сами платили.

Извор: Блиц, В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.766.505 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)