Поповић: Чачак заслужује да има још бољи НТП 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Поповић: Чачак заслужује да има још бољи НТП
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
19.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, изјавио је данас да је Чачак одувек био познат по иновативним предузетницима,



додајући да се гледа могућност изградње нових просторија за Научно технолошки парк (НТП).

Поповић је приликом посете НТП рекао да се разговарало о проблемима, али потенцијалима које има Чачак у овој области.

"Разговарали смо о могућности да се изгради нови простор за НТП који би одговарао данашњим европским потребама, а такође и о потенцијалу за изградњу индустријског технолошког парка, јер предузетничке иницијативе које се данас догађају у Чачку су индикативне да ће тога бити више и више у будућности", истакао је Поповић.

Фото: Глас западне Србије

Према његовим речима, Влада Србије ће учинити све да помогне развој и осавремењивање НТП у Чачку не само новцем већ и идејама, али и едукацијом и саветодавном функцијом користећи потенцијале које имамо.

"Иновативна и технолошка инфраструктура један су од основних предуслова за технолошки развој Србије и учинићемо све да млади људи који се баве иновацијама и технолошким развојем имају могућност да овде, у оквиру НТП у Чачку, покажу своје идеје да могу да добију савета, да сарађују са инвеститорима који би желели да улажу у њихове идеје, а да у сарадњи са привредом покажу своја знања", изјавио је Поповић.

Он каже да та иновациона инфраструктура омогућава нова радна места, конкуретност производа са ових простора и то не само у Србији већ и ван ње.

"Важно је да ови млади иноватори, инжењери, људи који се баве науком остану у Србији да не иду у иностранство", нагласио је Поповић.

Ненад Поповић и Милун Тодоровић, фото: Глас западне Србије

Поповић је похвалио организацију НТП у Чачку, која се не ослања само на финансирање из локалне самоуправе, већсе сами сналазе и у сарадњи са привредном обезбеђују финансирање.

"Радећи у скромним условима показују одлучне резултате. Задатак Владе Србије јесте да омогући, заједно са градом и привредом да раде у бољим и савремним условима како би резултати били конкуретни", закључио је Поповић.

Поповић је у оквиру посете Чачку, обишао Институт за воћарство и фирму Унипласт.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.342.027 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)