Повећање плата на снази, у понедељак помоћ пензионерима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Повећање плата на снази, у понедељак помоћ пензионерима
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
03.11.2019 | 0 коментар(а)



Повећање плата у јавном сектору, на основу ребаланса буџета, у петак је ступило на снагу, а у понедељак ће пензионерима бити

исплаћена једнократна помоћ у висини од 5.000 динара.

Скупштина Србије усвојила је у среду измене финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину, на основу којих ће се пензионерима у Србији исплатити једнократна помоћ од 5.000 динара.

Посланици Скупштине Србије усвојили су 7. октобра ребаланс буџета за 2019. годину којим је предвидено да се вишак у буџету од 46,6 милијарди динара искористи за повецање плата у јавном сектору од осам до 15 одсто, од. 1.новембра, за једнократну помоц пензионерима од по 5.000 динара, за помоц грађанима који су задужени у швајцарским францима, као и за капиталне инвестиције.

Министар финансија Синиша Мали рекао је раније да ће медицинске сестре добити највеце повецање од 15 одсто, следе доктори са 10 одсто, установе културе са такоде 10 одсто, док ће запослени у просвети и предшколству имати повећање од девет одсто, колико и запослени у установама социјалне заштите и МУП-у.

Запослени у Управи царина и Пореској управи добиће повећање од осам одсто.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


novac isplata penzije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.899.008 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)