Радници ,,ФРА" по седми пут одбранили своја радна места 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Радници ,,ФРА" по седми пут одбранили своја радна места
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
05.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Седми покушај судског преузимања погона за производњу кугличних вретена у ,,ФРА” је пропао,

из разлога што су радници показали одлучност да не напуштају своја радна места и да ће бранити част и достојанство.

Председник самосталног синдиката Милутин Никитовић каже да се нада да ће пронаћи решење да фабрици остане објекат и да се намири поверилац како ни једна страна не би остала оштећена.

,,Предлози вероватно постоје од стране менаџмента и правних заступника који се баве овим проблемом, али ја верујем да ћемо наћи решење, јер морамо пронаћи неки начин због добробити фабрике и тог повериоца који је ово купио”, казао је Никитовић.

Фото: Глас западне Србије

Никитовић истиче да је у фабрици производња кугличних вретена компликована због мале толеранције тако да свако померање свега тога што је фундаментирано може да изазове велике последице за даљи рад.

,,Ова производња сама по себи је веома компликована и свима је добро познато да радимо за Војну индустрију, питање је ако би се прекинуло да ли би се наставило и у ком обиму. Сваки долазак извршитеља омета раднике и ствара велики притисак да ли ће се све то издвојити или неће и како ће тећи даља производња”, навео је Никитовић.

Фото: Глас западне Србије

За овај покушај поновног исељавања радници су уверени да се ради о криминалу, јер је локација фабрике постала актрактивна због изградње нове улице.

,,Фабрика има јако пуно плацева и није ми јасно зашто су се намерачили баш на овај и што је најгоре покушавају да нас истерају на један веома непримерен начин”, рекао је управник кугличних вретена Љубиша Мијајиловић.

Испред фабрике и Бошко Обрадовић

Раднике ,,ФРА” који су протествовали због извршења, подржао је и лидер СП Двери Бошко Обрадовић са одборницима. Међутим подршку су могли само да пруже са улице, јер је полиција направила забрану приласка, што Обрадовић сматра непримерним.

Фото: Глас западне Србије

,,Ово је својеврстан скандал да представници ПУ Чачак спречавају једног народног посланика и пет одборника у Скупштини града Чачка као и новинаре који су на службеној дужности да приступе објекту где се покушава извршити једно противзаконито судско извршење”, изјавио је Обрадовић и додао да је већ доказао кршење два закона и да не може имовина предузећа које је битно за одбрамбену безбедност државе бити предмет судског извршења.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.456 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)