Ни лепшег села нит више проблема, као да смо уклети: Немамо пута, струје, а град и поплаве нас уништише 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Ни лепшег села нит више проблема, као да смо уклети: Немамо пута, струје, а град и поплаве нас уништише
Trenutno na sajtu: 562       |       Podeli:
09.12.2019 | 0 коментар(а)



Пожега - Село Лопаш надалеко од Пожеге налази се на тромеђи три општине, и како тврде
Село Лопаши, фото: ГЗС

мештани одувек су били искључени из све три.

„Припадамо општини Пожега, живо смо село, само у засеоку Коник имамо 30 домаћинстава и најмање 60 младих људи. Али немамо ни пута ни струје, а непогоде нам дођоше главе. Убио нас је град прошле године, а пре тога поплава. Ни ове године нас иста недаћа није заобишла. А помоћи ниоткуда. Власти у Пожеги су спремиле пројекат за пут пре 4 године, али је нестао. Имамо само други и трећи примерак, оргинала и цд-а нема нигде. Хаос један. Струја нам долази из Гуче на дрвеним стубовима. Струје немамо често ни лети, а зими да не говоримо. Помоћи ниоткуда као да смо уклети“, прича Милан Поповић из Лопаша.

Он каже да им Морава редовно носи усеве и летину.
,,Бранили смо се сами. Шездесетих година мештани су сами побијали металне шипове и сачували смо доста земље. Данас не смемо да приђемо обали јер је она туђа припада Србијаводама. Они не предузимају ништа а ми не смемо да се бранимо јер је њихова. Као да смо уклети. Мени је жао због деце и омладине што ће да бежи одавде“, прича овај лопашки сељак.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lopasi put struja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.885 посета
Тренутно на сајту: 563 посетилац(a)